Αυστριακός καγκελάριος: Το δημοψήφισμα για την αλλαγή ονόματος ανοίγει στα Σκόπια τον δρόμο προς την ΕΕ

Αυστριακός καγκελάριος: Το δημοψήφισμα για την αλλαγή ονόματος ανοίγει στα Σκόπια τον δρόμο προς την ΕΕ

Πιέσεις και από την Αυστρία για τη Συμφωνία των Πρεσπών - Ο Σεμπάστιαν Κουρτς αναμένεται σήμερα στα Σκόπια προκειμένου να στηρίξει το «ναι»

sebastian-kurz
Λίγο προτού επισκεφθεί την ΠΓΔΜ ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς κάλεσε τους πολίτες της χώρας να στηρίξουν την αλλαγή του ονόματος στο επικείμενο δημοψήφισμα, καθώς αυτό "θα ανοίξει τον δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Ένα θετικό αποτέλεσμα (στο δημοψήφισμα) θα είναι ένα καλό βήμα για τη χώρα και για την περιοχή και θα ανοίξει τον δρόμο προς την ΕΕ", ανέφερε ο Κουρτς σε βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook ενόψει της επίσκεψής του στην ΠΓΔΜ.

Είναι σημαντικό το δημοψήφισμα να πάει καλά, διότι "θα είναι καλό για την περιοχή, για την Αυστρία και για την Ευρώπη", πρόσθεσε ο Αυστριακός καγκελάριος.

Ο Κουρτς αναμένεται σήμερα στα Σκόπια προκειμένου να στηρίξει το δημοψήφισμα για την αλλαγή του ονόματος της χώρας.

Χθες Πέμπτη στη διάρκεια επίσκεψής του στα Σκόπια ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε τους πολίτες της ΠΓΔΜ να συμμετάσχουν μαζικά στο δημοψήφισμα.

Εξάλλου αύριο Σάββατο αναμένεται στη χώρα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ η οποία πρόκειται να στείλει ανάλογο μήνυμα.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης