Σάλος στην Τανζανία: 13χρονος πέθανε μετά τον ξυλοδαρμό του από δάσκαλο

foto-hand-new

Στην Τανζανία η τιμωρία με ξυλοδαρμό δεν απαγορεύεται, με τον πρόεδρο της χώρας, μάλιστα, να έχει εκφράσει την υποστήριξή του για τον ραβδισμό μαθητών.

Σάλο έχει προκαλέσει στην Τανζανία η είδηση του θανάτου του 13χρονου Σπέριους Εράντιους μετά τον ξυλοδαρμό του από δάσκαλο επειδή κατηγορήθηκε από συνάδελφό του για κλοπή.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης οι δύο δάσκαλοι έχουν ήδη συλληφθεί και κατηγορούνται για το θάνατο του μικρού αγοριού που άφησε την τελευταία του πνοή στις 27 Αυγούστου.

Στην Τανζανία η τιμωρία με ξυλοδαρμό δεν απαγορεύεται, με τον πρόεδρο της χώρας, μάλιστα, να έχει εκφράσει την υποστήριξή του για τον ραβδισμό μαθητών.

Οι δάσκαλοι έχουν το ελεύθερο να χτυπήσουν έως και τέσσερις φορές στα χέρια ή στα οπίσθια τους μαθητές χρησιμοποιώντας ξύλο ενώ για τα κορίτσια η τιμωρία αυτού του είδους θα πρέπει να γίνεται από γυναίκες εκπαιδευτικούς.

Μολονότι η νομοθεσία προβλέπει ότι όλες οι περιπτώσεις τέτοιας τιμωρίας πρέπει να καταγράφονται, εντούτοις αυτό δεν συμβαίνει πάντα ενώ έχουν υπάρξει και καταγγελίες για μικρά κορίτσια που υποχρεώθηκαν να κατεβάσουν τα εσώρουχά τους πριν να δεχθούν ραβδισμούς από τέσσερις δασκάλους.

Έρευνα της οργάνωσης Human Rights Watch αποκάλυψε, μάλιστα, περιστατικά ραβδισμών σε παιδιά επειδή άργησαν να φτάσουν στο σχολείο ή επειδή έδωσαν λάθος απάντηση σε κάποια ερώτηση.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Blind Guardian

Τανζανία,500 χρόνια πίσω και σίγουρα ισλαμιστές. Ό,τι πιο σύγχρονο έχει να δείξει ο ανθρώπινος πολιτισμός. Τι άλλο περιμέναμε;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης