ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα παραστεί στην κηδεία του Τζον Μακέιν

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα παραστεί στην κηδεία του Τζον Μακέιν

Ο εκλιπών γερουσιαστής είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν θέλει να πατήσει το πόδι του ο Τραμπ στην κηδεία του

19941778
Δεν θα παραστεί τελικά στην κηδεία του Τζον Μακέιν, στην Ουάσινγκτον ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντοναλντ Τραμπ, όπως ανακοίνωσε απόψε ένας εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή που απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 81 ετών.

"Ο πρόεδρος δεν θα παραστεί, εξ όσων γνωρίζουμε, στην κηδεία", είπε ο Ρικ Ντέιβις σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Αριζόνα.

Ο Ντέιβις διάβασε ένα μεταθανάτιο μήνυμα που άφησε ο Μακέιν, στο οποίο καταγγέλλει τις «αντιπαλότητες» που γεννούν «μνησικακίες, μίσος και βία στις τέσσερις γενιές του πλανήτη».

Ο εκλιπών γερουσιαστής είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν θέλει να πατήσει το πόδι του στην κηδεία του.

Η κόντρα των δύο ανδρών, που δεν έτρεφαν τον παραμικρό σεβασμό ο ένας για τον άλλον ξεκίνησε από το 2015, όταν έγιναν γνωστές οι βλέψεις του Τραμπ για τη θέση της προεδρίας, και επιδεινωνόταν χρόνο με τον χρόνο. Ο πολιτικός από την Αριζόνα θεωρούσε τον Τραμπ αδαή και χυδαίο και δεν έπαυε να του το δείχνει, ενώ πολλές φορές είχε αντιταχθεί με την ψήφο του στα σχέδια του Αμερικανού προέδρου.

Δεν είναι λοιπόν παράξενο που το όνομα «Τραμπ» απουσιάζει από τη λίστα των καλεσμένων της τελετής, η οποία περιλαμβάνει πληθώρα πολιτικών αντιπάλων του Μακέιν από άλλα κόμματα, οι οποίοι όμως είχαν κερδίσει την εκτίμησή του. Εξίσου αναμενόμενα όμως ήταν και τα... ξερά συλλυπητήρια του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος σήμερα απηύθυνε μέσω Twitter ένα σύντομο μήνυμα, χωρίς ούτε μια λέξη για την καριέρα ή τη ζωή του ανδρός.

«Τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια και τον σεβασμό μου στην οικογένεια του γερουσιαστή Τζον Μακέιν. Οι καρδιές μας και οι προσευχές μας είναι μαζί σας!», είχε γράψει ο Τραμπ στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης