Γερμανός υπουργός Οικονομίας: Επιθυμούμε την οικονομική σταθερότητα στην Τουρκία

Γερμανός υπουργός Οικονομίας: Επιθυμούμε την οικονομική σταθερότητα στην Τουρκία

Ο Πέτερ Αλτμάιερ δεν απέκλεισε εντελώς τη δυνατότητα παροχής βοήθειας στην Τουρκία, εάν η Άγκυρα ζητήσει υποστήριξη από τους ευρωπαίους εταίρους της

Peter-Altmaier
O υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας εξέφρασε στήριξη προς την Τουρκία εν μέσω ανησυχιών της αγοράς μετά την επιβολή κυρώσεων, αλλά και δασμών στον τουρκικό χάλυβα από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης του υπουργείου, ο Πέτερ Αλτμάιερ υπογράμμισε τη σημασία της Τουρκίας για τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Δεν μπορούμε να έχουμε κανένα ενδιαφέρον για την αποσταθεροποίηση μιας χώρας όπως η Τουρκία με 80 εκατομμύρια κατοίκους, η οποία φιλοξενεί επίσης περίπου 4 εκατομμύρια πρόσφυγες", δήλωσε.

Οι πολιτικές εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον προκάλεσαν ανησυχίες στις αγορές στις αρχές του μήνα, αφότου ο Τραμπ απείλησε να ασκήσει οικονομική πίεση, ως απάντηση στη συνεχιζόμενη κράτηση του πάστορα Άντριου Μπράνσον που αντιμετωπίζει κατηγορίες τρομοκρατίας και συμμετοχής στο αποτυχημένο πραξικόπημα.

Η τουρκική λίρα υποχώρησε, αλλά σημείωσε πρόσφατα μια ανάκαμψη, μετά από θετικά μηνύματα από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και την απόφαση του Κατάρ να επενδύσει 15 δισεκατομμύρια δολάρια στην Τουρκία.

Ο Αλτμάιερ δεν απέκλεισε εντελώς τη δυνατότητα παροχής βοήθειας στην Τουρκία, εάν η Άγκυρα ζητήσει υποστήριξη από τους ευρωπαίους εταίρους της.

Κλείσιμο
Ωστόσο, τόνισε ότι η κατάσταση δεν έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο.

"Δεν πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου πρέπει να λάβουμε συγκεκριμένες αποφάσεις για οικονομική βοήθεια", δήλωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης