Στη Βενεζουέλα τρώνε σάπιο κρέας λόγω των εκτεταμένων διακοπών ρεύματος

Στη Βενεζουέλα τρώνε σάπιο κρέας λόγω των εκτεταμένων διακοπών ρεύματος

Είναι το μόνο που είναι προσιτό στην τιμή

foto-ven-1
Σάπιο κρέας τρώνε οι κάτοικοι στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βενεζουέλας καθώς είναι το μοναδικό που είναι προσιτό στην τιμή εν μέσω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα του Νίκολας Μαδούρο.

Στο Μαρακαΐμπο τους τελευταίους εννέα μήνες οι διακοπές ρεύματος ήταν συχνές αλλά το πρόβλημα επιδεινώθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες μετά από βλάβη σε κεντρική γραμμή της πόλης των 1,5 εκατ. κατοίκων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το κρέας που είχαν κρεοπωλεία στα ψυγεία τους να χαλάσει με τουλάχιστον τέσσερις εξ αυτών να πουλάνε σάπιο κρέας στην κεντρική αγορά του Μαρακαΐμπο. το Λας Πούλγκας.

Ο χασάπης Τζόελ Πριέτο ομολόγησε ότι ανακάτεψε το σάπιο κρέας με λίγο φρέσκο, κόκκινο κρέας προκειμένου να καταφέρει να το πουλήσει.

Σύμφωνα με τον ίδιο κάποιο το αγοράζουν για τα σκυλιά τους αλλά δεν λείπουν και αυτοί που το αγοράζουν για τις οικογένειές τους. «Βεβαίως και το τρώνε αυτό το κρέας χάρη στο Μαδούρο. Το φαγητό των φτωχών είναι το σαπισμένο φαγητό» προσθέτει.

Την ίδια εικόνα μεταφέρει και ένας δεύτερος κρεοπώλης που εντοπίστηκε να ξεφορτώνει σαπισμένα κοτόπουλα. «Ο κόσμος τα αγοράζει» δηλώνει κυνικά ο Χοσέ Αγκίρε.

Κλείσιμο
Ο Γιουντίς Λούνα, που είναι πατέρας τριών παιδιών, παραδέχεται στο Associated Press ότι το κρέας αυτό μυρίζει λίγο αλλά το ξεπλένει με λίγο ξύδι και λεμόνι και είναι εντάξει. Όπως λέει ο 55χρονος άνδρας αγόρασε το κρέας αν και γνωρίζει ότι δεν είναι καλής ποιότητας. Ο ίδιος ζει με τα τρία παιδιά του, ηλικίας 6,9 και 10 ετών, επειδή η γυναίκα του τον παράτησε και έφυγε για την Κολομβία επειδή δεν άντεχε άλλο την πείνα στη Βενεζουέλα.

«Αρχικά φοβόμουν ότι θα αρρώσταιναν γιατί είναι μικρά αλλά τελικά είχαμε μόνο λίγο διάρροια και λίγους εμετούς» δηλώνει ο 55χρονος που αγόρασε τελικά 1 κιλό από το σάπιο κρέας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης