Γερμανία: Θεαματική μείωση των αιτούντων άσυλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Γερμανία: Θεαματική μείωση των αιτούντων άσυλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Τα στοιχεία της Destatis αφορούν στους πρόσφυγες που λαμβάνουν κρατικά επιδόματα - Από 728.000 το 2016 έπεσαν στους 468.000 το 2017

Germany-Refugee
Ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που λαμβάνουν επιδόματα από το κράτος στη Γερμανία μειώθηκε θεαματικά, κατά 36%, το 2017 σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της χώρας (Destatis), η οποία εδρεύει στο Βισμπάντεν.

Στα τέλη του Δεκεμβρίου, κρατικά επιδόματα λάμβαναν 468.000 πρόσωπα, από 728.000 έναν χρόνο νωρίτερα. Ο αριθμός του 2016 ήταν ήδη μειωμένος κατά 25% σε ετήσια βάση.

Πάντως, σύμφωνα με τη γερμανική στατιστική υπηρεσία, οι αριθμοί αυτοί δεν συμπεριλαμβάνουν όλους τους αιτούντες άσυλο στη Γερμανία: όσοι έχουν στη διάθεσή τους χρήματα ή πηγή εσόδων απολαύουν μεν καθεστώς προστασίας ως αιτούντες άσυλο, αλλά δεν λαμβάνουν επιδόματα από το γερμανικό δημόσιο.

Το 2017, το γερμανικό κράτος δαπάνησε 5,9 δισεκατομμύρια ευρώ για τη χορήγηση επιδομάτων σε αιτούντες άσυλο, ποσό μειωμένο κατά περίπου 38% σε σύγκριση με το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα γερμανική ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης