Απίστευτες φωτογραφίες από τη Βενεζουέλα: Με πάκους από χρήματα πληρώνουν ρύζι, κοτόπουλο και χαρτιά υγείας
Για ένα κοτόπουλο 2,4 κιλών ένας κάτοικος της Βενεζουέλας θα πρέπει να έχει μαζί του και μια βαλίτσα για να μεταφέρει τα 14,6 εκατ. μπολιβάρ (2,2 δολάρια) που απαιτούνται
Την κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της Βενεζουέλας υπό το καθεστώς Μαδούρο αποτυπώνουν οι φωτογραφίες που δείχνουν τους πάκους με τα χρήματα που χρειάζονται οι κάτοικοι της χώρας προκειμένου να πληρώσουν είδη πρώτης ανάγκης όπως ρύζι, κοτόπουλο, μακαρόνια και χαρτιά υγείας.
Για ένα κοτόπουλο 2,4 κιλών ένας κάτοικος της Βενεζουέλας θα πρέπει να έχει μαζί του και μια βαλίτσα για να μεταφέρει τα 14,6 εκατ. μπολιβάρ (2,2 δολάρια) που απαιτούνται.
Κάτι αντίστοιχο θα πρέπει να κάνει και όποιος θέλει να προμηθευτεί ένα ρολό χαρτί υγείας καθώς θα πρέπει να καταβάλει 2,6 εκατ. μπολιβάρ (0,4 δολάρια).
Για λίγα καρότα όποιος πάει στο ταμείο θα πρέπει να δώσει 3 εκατ. μπολιβάρ (0,46 δολάρια) ενώ λίγο μικρότερη... ταλαιπωρία θα περάσει όποιος καταφέρει να συγκεντρώσει 2,5 εκατ. μπολιβάρ (0,38 δολάρια) για να αγοράσει ένα κιλό μακαρόνια.
Από την πλευρά του ο Μαδούρο σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τον τεράστιο υπερπληθωρισμό ανακοίνωσε την Παρασκευή ένα σχέδιο αύξησης του κατώτατου μισθού.
Οικονομολόγοι εκφράζουν την ανησυχία τους ότι η τελευταία αυτή κίνηση θα προκαλέσει λουκέτα σε χιλιάδες καταστήματα καθώς οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να καταβάλουν τα 180 εκατ. μπολιβάρ (30 δολάρια) που προβλέπει η αλλαγή του Μαδούρο - μέχρι πρόσφατα ο κατώτατος μισθός ήταν 3 εκατ. μπολιβάρ (0,50 δολάρια).
Κλείσιμο
Η πρώτη συνέπεια, λένε οι αναλυτές, θα είναι η περαιτέρω αύξηση του κύματος μετανάστευσης των κατοίκων της Βενεζουέλας προς άλλα κράτη της Λατινικής Αμερικής.
Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι για τους πρώτους δύο μήνες του νέου νομοθετικού πλαισίου, οι μισθοί των εργαζομένων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα επιδοτούνται, χωρίς, ωστόσο, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς αυτό θα μπορούσε να γίνει.
Στο κλίμα αυτό την Τρίτη τρία κομματα της αντιπολίτευσης καλούν σε απεργία «σε μία πρώτη ημέρα διαμαρτυρίας και παύσης εργασίας κατά του Μαδούρο, του υπερπληθωρισμού και της πείνας».
Για 40 ημέρες, τα γραφεία της Kaizen Gaming μπήκαν σε ρυθμό FIFA World Cup 2026™. Τύμπανα και ποδοσφαιρικά anthems στην Αθήνα, watch parties από τη Λισαβόνα μέχρι το Μπουένος Άιρες, PS5 tournaments, sticker challenges, δώρα, συναυλίες και μια ξεχωριστή εμπειρία ποδοσφαιρικής προσβασιμότητας συνέθεσαν μια μεγάλη γιορτή που ταξίδεψε σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.