Η Τουρκία προσέφυγε στον ΠΟΕ κατά των δασμών των ΗΠΑ

Η Τουρκία προσέφυγε στον ΠΟΕ κατά των δασμών των ΗΠΑ

Στην καταγγελία της προς τον ΠΟΕ, η Τουρκία δηλώνει με την επιβολή δασμών 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου τον Ιούνιο, οι ΗΠΑ παραβίασαν τους κανόνες του ελεύθερου εμπορίου

tourkikilira10-thumb-large
Στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου προσέφυγε τη Δευτέρα η Τουρκία κατά των αμερικανικών δασμών στον τουρκικό χάλυβα και αλουμίνιο.

Στην καταγγελία της προς τον ΠΟΕ, η Τουρκία δηλώνει με την επιβολή δασμών 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου τον Ιούνιο, οι ΗΠΑ παραβίασαν τους κανόνες του ελεύθερου εμπορίου. Ο διπλασιασμός τους κατά της Τουρκίας αποτελεί πρόσθετη παραβίαση, σύμφωνα με την Άγκυρα.

Στις 10 Αυγούστου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διπλασίασε τους δασμούς στον τουρκικό χάλυβα στο 50% και στο αλουμίνιο στο 20% με αφορμή τη σύλληψη και κράτηση Αμερικανών πολιτών. Ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον κατηγορείται για κατασκοπεία και τρομοκρατία στην Τουρκία, και αντιμετωπίζει μέχρι 35 χρόνια φυλάκισης για τον υποτιθέμενο ρόλο του στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Στις 15 Αυγούστου η Τουρκία απάντησε με αύξηση δασμών έως 140% σε αρκετά αμερικανικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων αυτοκίνητα, αλκοολούχα ποτά και καπνικά προϊόντα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης