Συμφωνία Ισραήλ - Χαμάς: Από την Κύπρο η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

19912344

Το σχέδιο της συμφωνίας προβλέπει την δημιουργία πλωτού λιμενίσκου στην Κύπρο από τον οποίο θα μεταφέρονται τα αγαθά

Σε συμφωνία για την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα από λιμάνι στην Κύπρο, κατέληξαν Ισραήλ και Χαμάς σύμφωνα με ρεπορτάζ Λιβανέζικου καναλιού. Η συμφωνία περιλαμβάνει σύμφωνα με το ρεπορτάζ την δημιουργία πλωτού λιμενίσκου στην Κύπρο από τον οποίο θα μεταφέρονται αγαθά προς την Λωρίδα της Γάζας.

Τα εμπορεύματα θα ελέγχονται από το Ισραήλ αφού οι ισραηλινοί θα έχουν την δυνατότητα να ελέγχουν τα φορτία για να εξασφαλιστεί ότι δεν μεταφέρονται από τον λιμενίσκο είτε όπλα είτε πυρομαχικά για την Γάζα. Το σχέδιο για δημιουργία του λιμανιού έχει συμφωνηθεί μεταξύ του Ισραηλινού και του Κύπριου υπουργού Άμυνας κατά την πρόσφατη τριμερή συνάντηση των υπουργών άμυνας Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ.

Η Κυπριακή Δημοκρατία είχε διαμηνύσει ότι βασική προϋπόθεση για την εμπλοκή της στην συμφωνία είναι η συγκατάθεση της παλαιστινιακής πλευράς κάτι που όπως φαίνεται κατέστη τελικά εφικτό.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

donald

Πρόκειται για μία ανακριτική μάχη, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην έκδοση μίας κλήσης για κατάθεση του Αμερικανού προέδρου, αλλά και την παραπομπή της όλης υπόθεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

kim

Ο Κιμ Γιονγκ-γιανγκ επελέγη από τις 194 χώρες-μέλη του οργανισμού στο Ντουμπάι - Προηγουμένως οι ΗΠΑ του είχαν προσφέρει τη στήριξή τους, ενώ υπήρχε πίεση από τη Δύση να απορριφθεί o Ρώσος υποψήφιος