Σουηδία: Βασιλικά κοσμήματα έκαναν φτερά μέσα από καθεδρικό ναό

Σουηδία: Βασιλικά κοσμήματα έκαναν φτερά μέσα από καθεδρικό ναό

Πρόκειται για μοναδικά αντικείμενα ανυπολόγιστης αξίας που χρονολογούνται από τις αρχές του 1600

kosmimata_sweden
Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η σουηδική αστυνομία για να συλλάβει κλέφτες που εισέβαλαν σε καθεδρικό ναό στον οποίο φυλάσσονταν βασιλικά κοσμήματα μεγάλης αξίας.
Οι κλέφτες αφού φόρτωσαν τα κλοπιμαία διέφυγαν με μηχανοκίνητο σκάφος. Η ληστεία συνέβη το απόγευμα της Τρίτης στο ναό Strängnäs, δυτικά της Στοκχόλμης και από φαίνεται πρόκειται για καλά οργανωμένη επίθεση.

Οι δράστες εισέβαλαν στον ναό την ώρα που ήταν ανοιχτός για τους επισκέπτες. Τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι οι κλέφτες έκλεψαν δύο κορώνες και μια στραυροφόρο σφαίρα. Τα μεγάλης αξίας κοσμήματα είναι διακοσμημένα με χρυσό, πολύτιμους λίθους και μαργαριτάρια, προέρχονται από την κηδεία του Κάρλος ΙΧ και της Κριστίνας του Γέροντα και χρονολογούνται από τις αρχές του 1600.

Αυτόπτης μάρτυρας που την επόμενη εβδομάδα παντρεύεται στον συγκεκριμένο καθεδρικό ναό είπε: «Δύο άτομα εισέβαλαν στο ναό και με αστραπιαίες κινήσεις άρπαξαν τα κοσμήματα και εξαφανίστηκαν μέσω θαλάσσης με ένα σκάφος αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ειδοποιήσαμε αμέσως την αστυνομία και ενημερώσαμε για το συμβάν. Αμέσως καταλάβαμε ότι επρόκειτο για ληστεία καθώς οι δράστες είχαν περίεργη συμπεριφορά. Είναι απογοητευτικό που άνθρωποι μπήκαν και έκλεψαν μέσα σε ναό και σε ένα τόσο ιστορικό κτίριο».

Η αστυνομία από την πλευρά της έχει στήσει επιχείρηση εντοπισμού των δραστών αλλά μέχρι τώρα οι έρευνες δεν έχουν αποδώσει καρπούς. Πάντως η εκπρόσωπος του ναού είπε πως η αξία των αντικειμένων δεν είναι υπολογίσιμη καθώς τα κομμάτια είναι μοναδικά.
«Πρόκειται για έναν θησαυρό τεράστιας πολιτιστικής και οικονομικής αξίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης