Ισραήλ: Γνωστός σκιτσογράφος απολύθηκε για καρικατούρα του Νετανιάχου

animalfarm

Το περιοδικό του τον απέλυσε επειδή έφτιαξε ένα σκίτσο που παρουσιάζει τον πρωθυπουργό και τους συμμάχους του ως γουρούνια από τη «Φάρμα των Ζώων»

Στην ανεργία βρέθηκε γνωστός σκιτσογράφος στο Ισραήλ, μετά την απόλυσή του για σκίτσο με καρικατούρα του πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο σκιτσογράφος έφτιαξε ένα σκίτσο, εμπνευσμένο από τη διάσημη «Φάρμα των Ζώων» του Τζορτζ Όργουελ, που αναπαριστά τον Νετανιάχου και τους συμμάχους του με γουρούνια.

Η τοποθέτησή τους στο σκίτσο έγινε με βάση μια συγχαρητήρια selfie που έβγαλαν, όταν η κυβέρνηση πέρασε ένα νόμο από το κοινοβούλιο, που δίνει στους Εβραίους περισσότερα δικαιώματα απ' ότι στις μειονότητες.

Ο Άβι Κατζ έκανε παρωδία της φωτογραφίας, δείχνοντας τους ήρωες ως χαρακτήρες από το μυθιστόρημα του 1956. «Όλα τα ζώα είναι ίσα. Αλλά κάποια είναι πιο ίσα από κάποια άλλα», έγραψε ο σκιτσογράφος, χρησιμοποιώντας τη φράση του βιβλίου που περιγράφει την ιστορία μιας φάρμας, όπου τα ζώα ξεσηκώνονται εναντίον των ανθρώπων – ιδιοκτητών τους αλλά σύντομα γίνονται αυταρχικά.

Μετά από αντιδράσεις, η Jerusalem Post ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τον Κατζ.


Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση της ένωσης δημοοσιογράφων του Ισραήλ, που ζήτησαν από την εφημερίδα να άρει αυτήν την απαράδεκτη απόφαση, ενώ ένας συντάκτης της εφημερίδας παραιτήθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Και πώς

ξεχώρισε το "χαριτωμένο προσωπάκι" του ο Νετανιάχου ανάμεσα στα υπόλοιπα;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης