Φιλιππίνες: Ο Ντουτέρτε συνεχίζει τον αιματηρό πόλεμο κατά των ναρκωτικών

duterte

«Θα είναι το ίδιο αμείλικτος και τρομοκρατικός, αν θέλετε, όπως την ημέρα που ξεκίνησε», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγο Ντουτέρτε δεσμεύτηκε σήμερα να διατηρήσει τη δυναμική του αιματηρού πολέμου που έχει εξαπολύσει κατά των ναρκωτικών, τονίζοντας στην ετήσια ομιλία του προς το έθνος ότι η μάχη θα συνεχιστεί το ίδιο «αμείλικτα και τρομακτικά» όπως τα δύο πρώτα χρόνια της προεδρίας του.

Ο Ντουτέρτε δήλωσε σε μια συνεδρίαση του Κογκρέσου ότι η εκστρατεία κατά των ναρκωτικών που έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους, προκαλώντας διεθνή καταδίκη, «κάθε άλλο παρά έχει ολοκληρωθεί» και επιτέθηκε σε ακτιβιστές που απαιτούν τον τερματισμό της εκστρατείας αυτής.

«Ο πόλεμος κατά των παράνομων ναρκωτικών δεν θα παραγκωνιστεί, αντιθέτως θα είναι το ίδιο αμείλικτος και τρομοκρατικός, αν θέλετε, όπως την ημέρα που ξεκίνησε», δήλωσε ο Ντουτέρτε, τα μέτρα καταστολής του οποίου αποτελούν αντικείμενο προκαταρκτικής έρευνας από εισαγγελείς του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

«Η ανησυχία σας είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, η δική μου είναι οι ανθρώπινες ζωές», είπε, σημειώνοντας ότι τα δραστικά μέτρα στοχεύουν να σταματήσουν τα ναρκωτικά να καταστρέφουν οικογένειες.

Από την έναρξη της αιματηρής επιχείρησης κατά των ναρκωτικών που έχει εξαπολύσει ο Φιλιππινέζος πρόεδρος από τον Ιούνιο του 2016, οπότε ανέλαβε την προεδρία, περισσότεροι από 4.200 φερόμενοι χρήστες και διακινητές ναρκωτικών έχουν σκοτωθεί από πυρά των αστυνομικών, ενώ χιλιάδες ακόμη από άγνωστους ένοπλους.

Οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι τριπλάσιος και ότι κάποιοι από τους φόνους ήταν εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες. Η αστυνομία αρνείται τις κατηγορίες.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

adam

φέρτε τον στην Ελλάδα ! (αν δεν είναι ήδη αργά)

ΓΙΑΝΝΗΣ84

Την τρομοκρατία την πολεμάς με τρομοκρατία.Ένας Ντουτέρτε και στην Ελλάδα.

Ροντρίγο Ντουτέρτε

το νέο συνώνυμο της αποφασιστικότητας- αποτελεσματικότητας

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης