Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου κατηγορεί τον Κινέζο πρόεδρο ότι εμποδίζει μια εμπορική συμφωνία

ςηιτε_Ηοθσε

Ο Αμερικάνος αξιωματούχος τόνισε ότι πιστεύει ότι χαμηλότερης βαθμίδας αξιωματούχοι της Κίνας θέλουν να τερματίσουν την μονομαχία ΗΠΑ και Κίνας στην επιβολή δασμών

Ο επικεφαλής σύμβουλος του Λευκού Οίκου για οικονομικά θέματα Λάρι Κάντλοου δήλωσε σήμερα ότι ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζιπινγκ καθυστερεί την επίτευξη μας συμφωνίας για την επίλυση της εμπορικής διαφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Ο Αμερικάνος αξιωματούχος τόνισε ότι πιστεύει ότι χαμηλότερης βαθμίδας αξιωματούχοι της Κίνας θέλουν να τερματίσουν την μονομαχία ΗΠΑ και Κίνας στην επιβολή δασμών. Σε αυτούς τους αξιωματούχους συγκαταλέγεται ο ανώτατος οικονομικός σύμβουλος του Σι, Λιου Χε, σύμφωνα με τον Κάντλοου, αλλά ο Κινέζος πρόεδρος αρνείται να κάνει αλλαγές στην μεταφορά τεχνολογίας και σε άλλες εμπορικές πολιτικές.

«Μέχρι σήμερα, όπως γνωρίζουμε, ο πρόεδρος Σι, αυτή τη στιγμή, δεν θέλει να συνάψουμε μια συμφωνία», δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε ομιλία του στο συνέδριο Delivering Alpha.

«Πιστεύω ότι ο Σι καθυστερεί το παιχνίδι. Πιστεύω ότι ο Λιου Χε και άλλοι θα ήθελαν να προχωρήσουν αλλά δεν το χουν κάνει», τόνισε. «Τον περιμένουμε (σ.σ. τον Σι). Η μπάλα είναι στη δική του πλευρά».

Η Κίνα μπορεί να τερματίσει τους αμερικανικούς δασμούς «σήμερα το απόγευμα παρέχοντας μια πιο ικανοποιητική προσέγγιση» και να κάνει βήματα που άλλες χώρες επίσης ζητούν, τόνισε.

Αυτά περιλαμβάνουν την περικοπή των δασμολογικών και μη δασμολογικών φραγμών, τον τερματισμό της «κλοπής» πνευματικής ιδιοκτησίας και να επιτραπεί η πλήρης αλλοδαπή ιδιοκτησία σε εταιρείες που επιχειρούν στην Κίνα, συμπλήρωσε ο Κάντλοου.

Ο Κάντλοου επισήμανε παράλληλα ότι αναμένει από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ να φέρει μια σημαντική εμπορική προσφορά στον πρόεδρο Τραμπ κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

syria-refugee-thumb-large

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι ανήκουν σε οικογένειες ξένων ανδρών τζιχαντιστών και οι χώρες προέλευσης τους έχουν μπλοκάρει την επιστροφή τους επικαλούμενες φόβους εθνικής ασφάλειας

roma

Η Βιρτζίνια Ράτζι δήλωσε πως θέλει «να διαγράψει τα ονόματα δρόμων που ντροπιάζουν τη χώρα» - Πολιτικοί του Κινήματος Πέντε Αστέρων, από το οποίο προέρχεται η δήμαρχος, δεν έχουν καταδικάσει το φασιστικό παρελθόν της Ιταλίας

1