Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου κατηγορεί τον Κινέζο πρόεδρο ότι εμποδίζει μια εμπορική συμφωνία

Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου κατηγορεί τον Κινέζο πρόεδρο ότι εμποδίζει μια εμπορική συμφωνία

Ο Αμερικάνος αξιωματούχος τόνισε ότι πιστεύει ότι χαμηλότερης βαθμίδας αξιωματούχοι της Κίνας θέλουν να τερματίσουν την μονομαχία ΗΠΑ και Κίνας στην επιβολή δασμών

ςηιτε_Ηοθσε
Ο επικεφαλής σύμβουλος του Λευκού Οίκου για οικονομικά θέματα Λάρι Κάντλοου δήλωσε σήμερα ότι ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζιπινγκ καθυστερεί την επίτευξη μας συμφωνίας για την επίλυση της εμπορικής διαφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Ο Αμερικάνος αξιωματούχος τόνισε ότι πιστεύει ότι χαμηλότερης βαθμίδας αξιωματούχοι της Κίνας θέλουν να τερματίσουν την μονομαχία ΗΠΑ και Κίνας στην επιβολή δασμών. Σε αυτούς τους αξιωματούχους συγκαταλέγεται ο ανώτατος οικονομικός σύμβουλος του Σι, Λιου Χε, σύμφωνα με τον Κάντλοου, αλλά ο Κινέζος πρόεδρος αρνείται να κάνει αλλαγές στην μεταφορά τεχνολογίας και σε άλλες εμπορικές πολιτικές.

«Μέχρι σήμερα, όπως γνωρίζουμε, ο πρόεδρος Σι, αυτή τη στιγμή, δεν θέλει να συνάψουμε μια συμφωνία», δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε ομιλία του στο συνέδριο Delivering Alpha.

«Πιστεύω ότι ο Σι καθυστερεί το παιχνίδι. Πιστεύω ότι ο Λιου Χε και άλλοι θα ήθελαν να προχωρήσουν αλλά δεν το χουν κάνει», τόνισε. «Τον περιμένουμε (σ.σ. τον Σι). Η μπάλα είναι στη δική του πλευρά».

Η Κίνα μπορεί να τερματίσει τους αμερικανικούς δασμούς «σήμερα το απόγευμα παρέχοντας μια πιο ικανοποιητική προσέγγιση» και να κάνει βήματα που άλλες χώρες επίσης ζητούν, τόνισε.

Αυτά περιλαμβάνουν την περικοπή των δασμολογικών και μη δασμολογικών φραγμών, τον τερματισμό της «κλοπής» πνευματικής ιδιοκτησίας και να επιτραπεί η πλήρης αλλοδαπή ιδιοκτησία σε εταιρείες που επιχειρούν στην Κίνα, συμπλήρωσε ο Κάντλοου.

Κλείσιμο
Ο Κάντλοου επισήμανε παράλληλα ότι αναμένει από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ να φέρει μια σημαντική εμπορική προσφορά στον πρόεδρο Τραμπ κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης