Νέος «τσαμπουκάς» Ερντογάν στον Τραμπ: Παραμένει στη φυλακή ο Αμερικανός πάστορας

Νέος «τσαμπουκάς» Ερντογάν στον Τραμπ: Παραμένει στη φυλακή ο Αμερικανός πάστορας

Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου είναι στις 12 Οκτωβρίου - Η υπόθεση έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας

19778918
Την συνέχιση της κράτησης του αμερικανού πάστορα που κατηγορείται για τρομοκρατική δράση και κατασκοπεία αποφάσισε τουρκικό δικαστήριο σε μία υπόθεση που έχει δημιουργήσει ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία.

Ο Αντριου Μπράνσον, πάστορας από την Βόρεια Καρολίνα που έχει ζήσει στην Τουρκία επί δύο δεκαετίες κατηγορείται ότι υποστήριξε την οργάνωση που η Αγκυρα κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του ισχυρού άνδρα της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τους Κούρδους του PKK.

Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου στην δίκη του πάστορα είναι προγραμματισμένη για τις 12 Οκτωβρίου.

Ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ στην Τουρκία δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον ανησυχεί κατά την κατάσταση του πάστορα και άλλων αμερικανών κρατουμένων και ότι δεν πιστεύει ότι υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι ο πάστορας είναι ένοχος.

Πριν από λίγους μήνες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε απευθύνει έκκληση στην Τουρκία για την απελευθέρωση του προτεστάντη πάστορα

«Ο πάστορας Άντριου Μπράνσον, ένας εξαίρετος κύριος και χριστιανός ηγέτης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, περνάει από δίκη και τον κατατρέχουν στην Τουρκία χωρίς κανέναν λόγο», είχε αναφέρει ο Τραμπ μέσω Twitter.

Κλείσιμο
«Τον αποκαλούν κατάσκοπο, αλλά εγώ είμαι πιο πολύ κατάσκοπος απ' όσο είναι αυτός. Ελπίζω ότι θα του επιτρέψουν να γυρίσει στην πατρίδα, στην όμορφη οικογένειά του, όπου ανήκει!».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης