Ταϊλάνδη: Οι διασώστες βρήκαν τα 12 αγόρια επειδή τα... μύρισαν!

tai-new-si

Αυτό αποκάλυψε ο βρετανός δύτης που πρώτος εντόπισε τους «αγριόχοιρους» στο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη

Μια απίστευτη λεπτομέρεια σχετικά με το πώς εντοπίστηκαν τα 12 μικρα αγόρια και ο προπονητής τους στο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη αποκάλυψε ο βρετανός δύτης Τζον Βολάντεν, ο ένας από τους δύο - ο άλλος ήταν ο Ρικ Στάντον - που πρώτοι εντόπισαν τους «αγριόχοιρους».

Όπως εξήγησε στο BBC «όταν κάνουμε μια τέτοια έρευνα βγάζουμε το κεφάλι μας από το νερό όπου υπάρχει κάποιος χώρος και φωνάζουμε και μυρίζουμε».

«Στην περίπτωση αυτή τα παιδιά τα αντιληφθήκαμε επειδή τα μυρίσαμε πρώτα πριν να τα δούμε ή να τα ακούσουμε» πρόσθεσε ο Βολάντεν.

Το επόμενο βήμα των δύο δυτών ήταν να μετρήσουν τα παιδιά που τους απάντησαν ότι ήταν 13 όσα, δηλαδή, και αυτά που αναζητούνταν.

Ο Βολάντεν εξήγησε, επίσης, ότι πρόβλημα για τους διασώστες εκτός από τα θολά νερά και την κατάσταση των παιδιών ήταν το κρύο αλλά και τα ερείπια από άλλες επιχειρήσεις που είχαν προηγηθεί.

Όσο για το πώς μπόρεσαν τα παιδιά να γελάσουν στο πρώτο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από το σπήλαιο πριν να ξεκινήσει η επιχείρηση διάσωσης, ο Βολάντεν είπε ότι «πρώτο μας μέλημα ήταν να τους ανυψώσουμε το ηθικό και γι' αυτό μείναμε μαζί τους αρκετή ώρα».

Στην ερώτηση, τέλος, για το πόσο σίγουρος ήταν ότι θα παρέμεναν ζωντανά τα παιδιά καθώς οι διασώστες έπρεπε να φύγουν για να επιστρέψουν με ένα σχέδιο, ο Βολάντεν απαντά ότι «τους υποσχέθηκα ότι θα επιστρέψω. Ήταν απίστευτο ότι τα βρήκαμε και ήταν όλα καλά στην υγεία τους».

ΣΧΟΛΙΑ

theokal

Μπράβο και σε σένα που έχεις σωστό αισθητήριο και μπορείς και εκτιμάς τι και ποιός αξίζει και τι όχι. Αρκετά σπάνιο στις μέρες μας και στα μέρη μας, έχεις αυτό που κάνει κάποιους ανθρώπους ξεχωριστούς.

διασώστες

πραγματικοί ήρωες ανάμεσά μας. Ψυχραιμία στη διαχείριση κρίσεων, θάρρος, αποφασιστικότητα, επιτυχία. Ξεχωριστές προσωπικότητες. Θα με ενδιέφερε πραγματικά να μιλήσω με ένα τέτοιο άνθρωπο/άντρα ή γυναίκα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

iran

Η στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιούνταν με την ευκαιρία της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που γιορτάζεται σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ του Ιράν και του Ιράκ

xitler

Στο Περού και σε άλλες χώρες στην Λατινική Αμερική, οι γονείς συχνά επιλέγουν ξένα και μικρά ονόματα για τα παιδιά τους που ακούγονται εξωτικά, παρά τους αρνητικούς συνειρμούς που προκαλούν στο εξωτερικό