Διάσωση-θρίλερ στην Ταϊλάνδη: Περιμένουν να βγουν από το σπήλαιο τα πρώτα παιδιά

Διάσωση-θρίλερ στην Ταϊλάνδη: Περιμένουν να βγουν από το σπήλαιο τα πρώτα παιδιά

Πληροφορίες θέλουν τα παιδιά να βγαίνουν ανά ομάδες - Δύο δύτες θα οδηγούν στο νερό κάθε παιδί - Δυνατή βροχή αυτή την ώρα στο σημείο

rescue_main01
Με κομμένη την ανάσα ολόκληρος ο πλανήτης τις τελευταίες ώρες παρακολουθεί την επιχείρησης διάσωσης των 12 παιδιών και του προπονητή τους που είναι σε εξέλιξη από τις 6 το πρωί ώρα Ελλάδας. Το γεγονός ότι εδώ και λίγες ώρες έχει αρχίσει δυνατή βροχή στο σημείο, δημιουργεί πρόσθετη αγωνία, ωστόσο όλοι προσπαθούν να είναι αισιόδοξοι και να δείξουν εμπιστοσύνη στους δύτες που έχουν μπει στα σπήλαια, που είναι άλλωστε οι καλύτεροι που υπάρχουν στον κόσμο.

Αυτή την ώρα εκτιμάται ότι έχει ξεκινήσει να επιστρέφει το πρώτο γκρουπ παιδιών και σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Guardian, τα παιδιά έχουν αρχίσει να κολυμπούν μαζί με τους διασώστες προς την έξοδο.

Ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι τα παιδιά θα έβγαιναν έξω ένα-ένα τελικά έγινε γνωστό ότι η διάσωση θα γίνει κατά ομάδες, όπως μεταδίδει η Bangkok Post. Πρώτα θα βγει έξω ένα γκρουπ 4 παιδιών. Στη συνέχεια, και αν όλα πάνε καλά, θα ακολουθήσουν άλλα δύο γκρουπ με τρία παιδιά και στην τελευταία ομάδα θα είναι τα δύο παιδιά που απομένουν και ο προπονητής.

Το παρακάτω γράφημα που δημοσιεύτηκε από την Thai News Agency απεικονίζει τον τρόπο και τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα παιδιά προς την έξοδο.
Κλείσιμο

Όσο οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη, τοπικές αρχές δημίουργησαν μία μακέτα πάνω στην οποία απεικονίζονται τα «βουναλάκια» που υπάρχουν τριγύρω από το σημείο όπου έχουν παγιδευτεί τα αγόρια και ο προπονητής τους.

13 επιτελεία γιατρών περιμένουν έξω από το σπήλαιο - Ένα για τον κάθε εγκλωβισμένο

Δεκατρία επιτελεία φιατρών περιμένουν έτοιμα να βοηθήσουν έξω από το σπήλαιο. Το κάθε ένα διαθέτει το δικό του ελικόπτερο και ασθενοφόρο και καθ' ένα από αυτά αντιστοιχεί σε έναν εγκλωβισμένο - ένα για κάθε παιδί και ένα για τον προπονητή τους.

Μετά από μια αρχική αξιολόγηση στο χώρο, υπάρχουν σχέδια αεροδιακομιδής στο νοσκομείο Chiang Rai Prachanukroh που απέχει περίπου 64 χιλιόμετρα.

Πηγές του Reuters αναφέρουν ότι πέντε γιατροί έκτακτης ανάγκης περιμένουν τα παιδιά στο νοσοκομείο, ενώ άλλοι 30 γιατροί βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής.

giatr_09


Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο Έλον Μασκ είχε επισημάνει ότι θα βοηθήσει στην επιχείρηση διάσωσης.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχους ανέφερε ότι μία ομάδα από την πυραυλική του εταιρεία, SpaceX στο Λος Άντζελες κατασκεύαζε ένα μίνι υποβρύχιο για την διάσωση, σημειώνοντας ότι θα έπαιρνε οκτώ ώρες να συναρμολογηθεί και 17 ώρες για να βρίσκεται στη σπηλιά.



Η παραλλαγή του υποβρύχιου φουσκωτού τούνελ που πρότεινε ο Έλον Μασκ για τον απεγλωβισμό των παιδιών 



Ελικόπτερα περιμένουν έξω από τις σπηλιές



Το κάθε παιδί που θα φοράει μάσκα full face θα συνοδεύεται από δύο δύτες. Το σημαντικό είναι να φτάσουν μέχρι το σημείο που έχει ονομαστεί chamber 3: Από εκεί και πέρα, γίνεται εύκολη η συνέχεια καθώς θα μπορούν να περπατήσουν προς την ελευθερία!

Γράφημα που δείχνει τη «διαδρομή» διάσωσης


Στην ομάδα των δυτών που θα βγάλουν έξω τα παιδιά υπάρχουν 5 Ταϊλανδοί πεζοναύτες και 13 ξένοι, οι οποίοι είναι οι καλύτεροι σε όλο τον κόσμο. Οπως λένε ειδικοί, αν κάποιος έχει έστω και μία ευκαιρία να τα καταφέρει, είναι αυτοί οι δύτες. Το κλειδί πάντως είναι να υπάρξει ηρεμία κατά την επιχείρηση και να αποφευχθεί ο πανικός.

Thailand cave rescue underway: authorities evacuate site and send in 18 divers
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης