Γερμανία: Ο Ζεεχόφερ θα οριστικοποιήσει την απόφασή του μετά τις νέες διαβουλεύσεις με το CDU

Γερμανία: Ο Ζεεχόφερ θα οριστικοποιήσει την απόφασή του μετά τις νέες διαβουλεύσεις με το CDU

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ζεεχόφερ προσπάθησε να τον πείσει να μην επιμείνει στην απόφασή του για παραίτηση

19734016
Στις συζητήσεις που θα διεξαχθούν εκ νέου με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) αργότερα σήμερα, παρέπεμψε ο Αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ όσον αφορά την πρόθεσή του να παραιτηθεί και από τα δύο αξιώματα.

«Σήμερα θα συζητήσουμε και πάλι με το CDU. Πρέπει να καταβληθεί μια προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία στο κεντρικό ζήτημα των συνοριακών ελέγχων και των επαναπροωθήσεων. Προσέφερα το αξίωμά μου και θα συνεχίζω να το κάνω για τις τρεις επόμενες ημέρες. Ελπίζω να βρεθεί μια συμφωνία. Πρόκειται για παραχώρηση εκ μέρους μου», δήλωσε ο κ. Ζεεχόφερ, έπειτα από περίπου 12 ώρες συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και διαβουλεύσεων με ηγετικά στελέχη του κόμματός του, τα οποία, όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, προσπάθησαν να τον πείσουν να μην επιμείνει στην απόφασή του για παραίτηση, εφόσον η άλλη πλευρά δεν υπαναχωρήσει.

Ο κ. Ζεεχόφερ, κατά την αποχώρησή του από τις διαβουλεύσεις, τόνισε κατ' επανάληψη ότι το ζήτημα είναι το συμφέρον της Γερμανίας, αλλά και η ικανότητα του κυβερνητικού συνασπισμού να ασκεί τα καθήκοντά του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης