Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων: Αύριο κρίνεται το πολιτικό μέλλον του Ζεεχόφερ

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων: Αύριο κρίνεται το πολιτικό μέλλον του Ζεεχόφερ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, θα αποφασίσει για την στάση του έπειτα από τις διαβουλεύσεις που θα έχουν αύριο τα δύο κόμματα της Χριστιανικής Ένωσης

merk_ze_09
Από την στάση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στο θέμα των επαναπροωθήσεων μεταναστών στα γερμανικά σύνορα εξαρτά το πολιτικό του μέλλον ο Αρχηγός των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Ζεεχόφερ, ο οποίος μιλώντας νωρίτερα απόψε σε μαραθώνια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας στο Μόναχο προσφέρθηκε να παραιτηθεί και από τα δύο αξιώματά του, θα αποφασίσει για την στάση του έπειτα από τις διαβουλεύσεις που θα έχουν αύριο τα δύο κόμματα της Χριστιανικής Ένωσης. Αν η Καγκελάριος επιμείνει στην απόρριψη των μονομερών ενεργειών εκ μέρους της Γερμανίας, ο κ. Ζεεχόφερ, σύμφωνα με το πρακτορείο, σκοπεύει να προχωρήσει και να υποβάλλει την παραίτησή του.

Όπως ανακοινώθηκε από τα γραφεία του CDU, οι διαβουλεύσεις της ηγετικής ομάδας του κόμματος διεκόπησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) και θα συνεχιστούν αύριο στις 9:30 (ώρα Ελλάδος). «Έχουμε κάνει τα πάντα προκειμένου να χτίσουμε γέφυρες και θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου η Ένωση να μείνει ενωμένη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και στενός συνεργάτης της Καγκελαρίου Πέτερ Αλτμάιερ, τονίζοντας ότι δεν είναι το κόμμα του που φέρει την ευθύνη. «Έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας», είπε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης