Μέσα σε μια εβδομάδα θα επιστρέφει στην Ελλάδα όσους πρόσφυγες εντοπίζει στο έδαφός της η Γερμανία

metanastes_evros_arthro1

Τα ανταλλάγματα που δίνει η Γερμανία στις συνεργάσιμες χώρες της ΕΕ και η επιτάχυνση της διαδικασίας «επαναπατρισμού» προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα

Οι πληροφορίες από το Βερολίνο αναφέρουν ότι η Γερμανία σκοπεύει να επιταχύνει τον «επαναπατρισμό» προσφύγων και μεταναστών που θα εντοπίζονται από τούδε και στο εξής στο έδαφος της χώρας σε Ελλάδα και Ισπανία, μετά τη συμφωνία που έγινε στη Σύνοδο Κορυφής..

Μέσα σε επτά μόλις ημέρες μετά τον εντοπισμό τους σε γερμανικό έδαφος ή στα γερμανικά σύνορα με την Αυστρία, όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν ταυτοποιηθεί στο σύστημα EURODAC θα επιστρέφουν στις χώρες πρώτης υποδοχής.

Όπως είναι γνωστό, το πανευρωπαϊκό σύστημα σύγκρισης των δακτυλικών αποτυπωμάτων των αιτούντων άσυλο και των παράνομων μεταναστών άνω των 14 ετών (ΕURODAC), δημιουργήθηκε το 2013.

Μέχρι σήμερα μόλις το 15% των προσφύγων και μεταναστών που εντοπίζονται στη Γερμανία επιστρέφουν στις πρώτες χώρες που καταγράφηκαν και η Άνγκελα Μέρκελ με τις συμφωνίες αυτές, σκοπεύει να ανεβάσει κατά πολύ το συγκεκριμένο ποσοστό.

Από την επιτυχία αυτού του σχεδίου θα εξαρτηθεί το πολιτικό της μέλλον, καθώς το αδελφό κόμμα των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών απειλεί ακόμα και με αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό σε περίπτωση που δεν μειωθούν οι δευτερογενείς μετακινήσεις στον χώρο Σένγκεν. όπως αναφέρουν πολιτικοί αναλυτές στη Γερμανία, η  προκήρυξη νέων εκλογών είναι πολύ πιθανό να σημάνει και το πολιτικό τέλος της Καγκελάριου Μέρκελ.

Η ουσία των αποφάσεων που ελήφθησαν στην Σύνοδο Κορυφής

«Για να θεωρηθεί επιτυχημένη μια Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, πρέπει να πληροί δύο προϋποθέσεις. Να ολοκληρώνεται τα ξημερώματα και τα συμπεράσματά της να μην είναι ιδιαίτερα σαφή». Αυτά τα λόγια ενός παλαιού συμβούλου του πρώην Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ταιριάζουν απόλυτα και στη συμφωνία για το προσφυγικό στην οποία κατέληξαν οι «28» στις Βρυξέλλες, όσο και στις διμερείς και τριμερείς που υπέγραψε η αδιαφιλονίκητη νικήτρια της Συνόδου με την Ελλάδα, την Ισιπανία και άλλες 12 χώρες. Η Καγκελάριος Μέρκελ.

Το πρώτο στοιχείο της επιτυχίας, αυτό της μακράς της διάρκειας, αφορά στις σκληρές διαπραγματεύσεις, ενώ το δεύτερο δίνει τη δυνατότητα στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων να προσπαθήσουν να περάσουν στο εθνικό τους ακροατήριο με μεγαλύτερη ευκολία μια επώδυνη για αυτούς συμφωνία. Όπως έπραξε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίρπας.

Μετά όμως από κάθε Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ξεκινάει η πραγματικότητα. Η εφαρμογή δηλαδή της συμφωνίας και ο καθορισμός των λεπτομερειών που αναλαμβάνουν τεχνοκράτες και ειδικοί σύμβουλοι. Και όπως διαφαίνεται, μόλις 48 ώρες μετά την υπογραφή, η Άνγκελα Μέρκελ έλαβε ότι ακριβώς θέλησε. Τη συνεργασία όσο το δυνατόν περισσότερων κρατών – μελών της ΕΕ με συγκεκριμένα ανταλλάγματα.

Τα ανταλλάγματα

Η Ισπανία θα λάβει επιπλέον χρηματοδότηση. Η Βουλγαρία άνδρες και γυναίκες της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Γερμανίας που θα συμβάλουν στην προστασία των συνόρων. Η Κροατία και η Σλοβακία έναν συνδυασμό χρηματοδότησης και παροχής ανθρωπίνου δυναμικού. Η Ελλάδα από την άλλη φαίνεται να έλαβε έξι ακόμα μήνες παράταση στην αύξηση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που πλήττονται περισσότερο από το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα.

Η Ιταλία αρνήθηκε να υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία με τη Γερμανία για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών και το ίδιο υποστηρίζουν οι κυβερνήσεις της Τσεχίας και της Ουγγαρίας.

ΣΧΟΛΙΑ (112)

Μια χαρά

Και μ' αυτά και μ' αυτά, σε καμιά εικοσαριά χρόνια και έτσι όπως γεννάνε αυτοί, θα γίνουμε μια ωραία αραβική χώρα με τους μισούς κατοίκους μουσουλμάνους που θα προστατεύει η... Τουρκία. Όπως στη Θράκη. Με σχολεία, τζαμιά, μαντίλες, ραμαζάνια, ήθη και έθιμα, ισλαμικά μουσεία και όλα τα καλά! Αν συνεχίσουμε έτσι, Ελλάδα τέλος! Και δεν κάνω καθόλου πλάκα ούτε υπερβάλω...

charles

και ακόμη δεν έχετε δει τίποτα. όταν κάποτε έλεγα θα συμπεριφέρεται σαν μαδούρο με κοιτάγαν περίεργα. Ο σύριζα ήρθε για να μείνει. Επειδή ξέρει ότι δεν θα βγεί ποτέ σε εκλογές θα καταστρέψει ότι μπορεί και με το πρόσχημα της καταστροφής από πχ ανεξέλεγκτες καταστάσεις και ταραχές είτε απο λαθρομετανάστες είτε από βαπτιζόμενους ως ακραίους εθνικιστές απλούς έλληνες πολίτες που αντιδράνε στα διάφορα τύπου ξεπουλήματα θα έρθει και θα πεί ότι το πολίτευμα καταλύεται οι θεσμοί του κράτους κινδυνεύουν- η κατάσταση αυτή μας επιβάλλει επειδή είμαστε σε μια ταραχώδη περίοδο να αναβάλλουμε εκλογές επ αόριστον. Έχει το κράτος και στρατό και αστυνομία και φυσικά ακροαριστερό παρακράτος και δεν φοβάται για τους πολίτες καθώς ξέρει ότι δεν κινδυνεύει η εξουσία από αυτούς. Η δικαιοσύνη λύγισε και αυτή στο ακροαριστερό παρακράτος και οι έξω δυνάμεις έχουν βρει την πιο βολική λύση στο κόμμα του σύριζα . Επίσης η ακροαριστερή προπαγάνδα λειτουργεί όπως πρέπει και έχει αποχαυνώσει μια μεγάλη μερίδα πολιτών βαφτίζοντας φασίστες και εθνικιστές όσους θεωρούν λαθρομετανάστες που εισέρχονται στην χώρα και δεν μιλάω για τους πρόσφυγες από Συρία που δέχτηκε η Ελλάδα και όποιες χώρες ακόμα . Η αριστερά αποδείχτηκε χειρότερη των προηγούμενων και άκρως φασιστική και όπως στην Φάρμα των Ζώων ο Όργουελ είχε κατακρίνει τα ακραία καθεστώτα και πόσο τα κομμουνιστικά όπου ενώ ήρθαν για να ρίξουν την τσαρική τότε Ρωσία αποδείχτηκαν οι κουμμουνιστές χειρότεροι των προκάτοχών τους .

Διαπραγμάτευση με νταούλια

Η Ιταλία δεν υπέγραψε καν, η Ισπανία πέρνει ΔΙΣ, η Βουλγαρία επιπλέον προαστασία στα σύνορα της (και μπράβο της) και η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ.... παράταση του μειωμένου ΦΠΑ για 6 μήνες σε 5 νησιά. Προς Θεού, η Ελλάδα δεν είναι Γερμανική αποικία που την διοικούν αριστεροί γκάουλάιτερ.

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Σε απλα Ελληνικα οι ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑΝΘΕΛ ξεπουλησαν τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για να παρουν μια μικρη παραταση σε ενα φορο..και καπακι θα μας κανουν μουσουλμανικη χωρα με το ετσι θελω..Ποιοι η ισχνη μειοψηφια που ειναι οι ΣΥΡΙΖΑΝΘΕΛ; Και θα το δεχτουμε;

Γιώργος

Η Ισπανία πήρε κάτι δις €. Η Ελλάδα 6 μήνες παράταση μειωμένο ΦΠΑ. Μπράβο τιτανομέγιστε πρωθυπουργέ μας.... Θα σε κάνουμε άγαλμα. Μας κατέστρεψες.

stp

Ο Ιταλός δεν δέχθηκε , ο δικός μας χαρίζει, δίνει , έδωσε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, δίνει το Αιγαίο , την Θράκη, και παίρνει μετανάστες. Ο συνέταιρος της ΜΕΡΚΕΛ λέει όχι και η Μέρκελ υποχωρεί, το δικό μας το ούγκο ο Ψεκασμένος λέει όχι και εννοεί ναι. Αυτός θα φάει τέτοια κλοτσιά από τους αριστερούς που θα τον πονάει ο πισινός για μια ζωή. Που το πάνε ρε γαμότο τα χαζοχαρούμενα, τόσο πολύ μισούν τους Έλληνες,

yolo

"Για ένα τίποτα" σε έναν τίποτα. Μια κατ' επίφασην κυβέρνηση σούργελο και ένας πρωθυπουργός σερβιτόρος συνώνυμο του ενδοτισμού και της καρπαζιάς. Τρία χρόνια χαμένα στην τζάμπα λάσπη, τον ταξικό τεμπελο-πόλεμο, την κοινωνική διχόνοια, τις προκλητικές μαδουρο-φιέστες, τον πλήρη αφανισμό των θεσμών, την τεράστια παρακμή και ιδεολογική ρεμαλοποίηση της οικονομικής ζωής των Ελλήνων. Μια στρατιά άεργων τρολ και φασιστο-τραμπούκων που βρήκαν μεροκάματο προπηλακίζοντας και καθυβρίζοντας τους υπεύθυνους πολίτες που τολμούν να εκφράσουν τη γνώμη τους μέσα σε καθεστωτικές συνθήκες μιας "δημοκρατίας" αλα καρτ. Αυτή είναι η από σπόντα πρώτη-φορά-αριστερά (sic) που καταγράφει ήδη ο ιστορικός, ο οποίος θα αποφύγει ίσως να χρησιμοποιήσει την προσφορότερη λέξη που περιγράφει μονολεκτικά το συναίσθημα: εμετός. Και άλλες κυβερνήσεις απέτυχαν και έχασαν τις εκλογές, για την συγκεκριμένη χλαπάτσα όμως αξίζει να γίνει λίγος πάταγος παραπάνω,

@yolo

Ωραίο το σχόλιο σου. Συμφωνώ!

Υπάρχει σχέδιο

θέλουν να αυξήσουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Το σύστημα έχει και εφεδρείες ώστε να δουλεύει ρολόι

Δεν τσιμπάει πλέον κανένας !

Απάτη ΠΑΝΤΟΥ ! Χρυσώνουν προσωρινά το χάπι, για να αποφύγουν την ολική συντριβή στις εκλογές, στα 5 νησιά και όχι μόνο !! Εξαθλιώνουν τη Χώρα , κάνοντάς την έναν απέραντο και μόνιμο προσφυγότοπο ! Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους , ο λαός τους περιμένει στις κάλπες ...

kelly

οχι δεν λεει ποτε ο τσιπρας; μας πουλησε για δυο αργυρια το καθαρμα παλι μας κατεστρεψε πλεον

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vox-ntimpeit-apokleismos

Το ακροδεξιό κόμμα, που πλέον μετά το βέτο των Ciudadanos, δεν αξιώνει έδρες στα περιφερειακά διοικητικά όργανα της Μαδρίτης, αξιώνει όμως να επιβάλει την πολιτική ατζέντα του, προκειμένου να επιτευχθεί ένα σύμφωνο συνεργασίας 

TRAMPS

«Ανυπομονώ να συζητήσω με τον πρωθυπουργό Μόντι για το γεγονός ότι η Ινδία, που επιβάλλει εδώ και χρόνια πολύ υψηλούς δασμούς σε βάρος των ΗΠΑ, πρόσφατα αύξησε κι άλλο αυτούς τους δασμούς», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτηση στη ροή του στο Twitter