Βιετνάμ: Περίπου 20.000 άνθρωποι πεθαίνουν από καρκίνο του ήπατος ετησίως

Βιετνάμ: Περίπου 20.000 άνθρωποι πεθαίνουν από καρκίνο του ήπατος ετησίως

Το υψηλό ποσοστό θανάτων από καρκίνο οφείλεται στην καθυστερημένη διάγνωση και θεραπεία, καθώς στην ασιατική αυτή χώρα ελάχιστοι άνθρωποι προσέχουν την υγεία τους

Vietnam
Περίπου 20.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στο Βιετνάμ από καρκίνο του ήπατος, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Το υψηλό ποσοστό θανάτων από καρκίνο οφείλεται στην καθυστερημένη διάγνωση και θεραπεία, καθώς στην ασιατική αυτή χώρα ελάχιστοι άνθρωποι προσέχουν την υγεία τους. Το Βιετνάμ έχει επίσης υψηλό αριθμό ασθενών με ηπατίτιδα καθώς ανθρώπων που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και είναι επιρρεπείς σε κίρρωση και καρκίνο του ήπατος. Σύμφωνα με ελλιπή στατιστικά στοιχεία, το 10% του πληθυσμού καταναλώνει υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ.

Το Βιετνάμ, με πληθυσμό περίπου 95 εκατομμύρια, σήμερα έχει 7,8 εκατομμύρια ασθενείς με ηπατίτιδα Β και 991.000 περιπτώσεις με ηπατίτιδα C. Μεταξύ των ασθενών με ηπατίτιδα Β, πάνω από 51.000 πάσχουν από κίρρωση ενώ άλλοι 14.000 πάσχουν από καρκίνο του ήπατος. Άπό τους ασθενείς με ηπατίτιδα C, περισσότεροι από 13.000 πάσχουν από κίρρωση και σχεδόν 6.000 από καρκίνο του ήπατος. Ετησίως τουλάχιστον 126.000 άνθρωποι διαγνώσκονται με καρκίνο διαφόρων μορφών, ενώ τουλάχιστον 94.000 θάνατοι οφείλονται σε αρρώστειες, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του υπουργείου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης