Βρετανία: «Πράσινο φως» σε ετερόφυλο ζευγάρι να συνάψει σύμφωνο συμβίωσης

uk_supreme_court

Το Ανώτατο Δικαστήριο επέτρεψε σε ετερόφυλους να συνάπτουν σύμφωνα συμβίωσης – Μέχρι στιγμής επιτρεπόταν μόνο για ομόφυλα ζευγάρια

Το δικαίωμα σύναψης συμφώνου συμβίωσης αποκτούν πλέον τα ετερόφυλα ζευγάρια στη Βρετανία, μετά από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας.

Μέχρι στιγμής, το σύμφωνο συμβίωσης προβλεπόταν μόνο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Όμως, το Ανώτατο Δικαστήριο ομοφώνως αποδέχθηκε την έφεση ενός ετερόφυλου ζευγαριού, που υποστήριξαν ότι ο νόμος κάνει διάκριση εις βάρος τους.

Το ζευγάρι, η Ρεμπέκα Στάινφελντ και ο Τσαρλς Κέινταν, έχουν δώσει πολυετή δικαστικό αγώνα προκειμένου να τους επιτραπεί να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η εναντίωσή τους στο γάμο οφείλεται στην πατριαρχική του φύση.

Το σύμφωνο συμβίωσης θεσπίστηκε στη Βρετανία το 2004 και παρέχει στα ομόφυλα ζευγάρια τα ίδια νομικά δικαιώματα με εκείνα που έχουν τα παντρεμένα ετερόφυλα.

Επίσης, από το 2014 ο γάμος ανάμεσα σε πρόσωπα του ίδιου φύλου είναι νόμιμος στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία, γεγονός που σημαίνει ότι τα γκέι ζευγάρια μπορούν είτε να παντρευτούν (με θρησκευτική ή πολιτική τελετή) είτε να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης. Αντίθετα, η μοναδική επιλογή για τα ετερόφυλα ζευγάρια είναι ο γάμος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης