Calcio Fiorentino: Όταν το ποδόσφαιρο συνοδεύεται από... μπουνιές και κλωτσιές

Calcio Fiorentino: Όταν το ποδόσφαιρο συνοδεύεται από... μπουνιές και κλωτσιές

To παράξενο πρωτάθλημα  αναβιώνει μια κάπως πρωτόγονη εκδοχή του ποδοσφαίρου όπως παιζόταν στην Ιταλία του 16ου αιώνα

fiorentino-ekso
Ενώ η Αγγλία αντιμετώπιζε το Παναμά στον δεύτερό τους αγώνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μια πολύ πιο άγρια αθλητική αναμέτρηση διεξαγόταν στην Ιταλία.

Με σκισμένα (ή καθόλου) μπλουζάκια, καλυμμένοι με γρατσουνιές και μελανιές, «ποδοσφαιριστές» στη Φλωρεντία αντάλλαζαν μπουνιές και κλωτσiές σε μια αιματηρή «εναλλακτική» εκδοχή του ποδοσφαίρου, γνωστή και ως Calcio Storico.

O τελικός του παράξενου αυτού πρωταθλήματος, που αναβιώνει μια κάπως πρωτόγονη εκδοχή του ποδοσφαίρου όπως παιζόταν στην Ιταλία του 16ου αιώνα, πραγματοποιήθηκε στην παραδοσιακή πλατεία Σάντα Κρότσε.



Με μοναδικό έπαθλο τη δόξα της νίκης, οι παίκτες των δύο ομάδων του τελικού (στο τουρνουά συμμετέχουν συνολικά τέσσερις ομάδες των 27 παικτών, εκπροσωπώντας τις τέσσερις περιοχές της Φλωρεντίας) ρίχτηκαν σε έναν άγριο αγώνα, με ελάχιστους κανόνες για την ασφάλειά τους.

Κλείσιμο
Τελικά νικητές αναδείχτηκαν οι Κόκκινοι, δηλαδή η ομάδα της περιοχής Σάντα Μαρία Νοβέλα.



Οι αγώνες του παράξενου αυτού πρωταθλήματος, που συγκεντρώνει πλήθος τουριστών αλλά και ντόπιων θεατών εξαιτίας του άκρως βίαιου και ασυνήθιστου θεάματος που προσφέρει, διαρκούν 50 λεπτά. Σύμφωνα με τους κανόνες, δεν επιτρέπονται οι αλλαγές ακόμα και σε περίπτωση τραυματισμού, κάτι που φυσικά συμβαίνει συχνά λόγω των... χαλαρών κανόνων σχετικά με τη σωματική επαφή. Το μόνο που δεν επιτρέπεται πλέον, εξαιτίας των σοβαρών τραυματισμών των τελευταίων ετών, είναι τα χτυπήματα στο κεφάλι, που οδηγούν σε αποβολή του παίκτη.

fior-1
fior-2

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης