Κλειστά κέντρα στην Ευρώπη για τους μετανάστες προτείνουν Γαλλία - Ισπανία

macron

Στις κοινές δηλώσεις του με τον Πέδρο Σάντσεθ, ο Γάλλος πρόεδρος τάχθηκε και υπέρ των οικονομικών κυρώσεων σε χώρες που αρνούνται να υποδεχθούν μετανάστες

Τη δημιουργία «κλειστών κέντρων στο ευρωπαϊκό έδαφος ήδη από την αποβίβαση των μεταναστών» προτείνουν Γαλλία και Ισπανία, δήλωσε σήμερα ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, προτείνοντας μια «διαφορετική και συμπληρωματική λύση» στην κρίση που διαιρεί την Ευρώπη.

«Μόλις αποβιβάζονται στο ευρωπαϊκό έδαφος, υποστηρίζουμε τη δημιουργία κλειστών κέντρων με τις προδιαγραφές της Υπάτης Αμροστείας για τους Πρόσφυγες, με ευρωπαϊκά μέσα που επιτρέπουν (...) άμεση οικονομική αλληλεγγύη, ταχεία εξέταση των φακέλων, ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ώστε κάθε χώρα να παίρνει με οργανωμένο τρόπο τα πρόσωπα που δικαιούνται ασύλου», υπογράμμισε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον νέο ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ.

Στην ίδια συνέντευξη ο Γάλλος πρόεδρος τάχθηκε επίσης υπέρ της επιβολής οικονομικων κυρώσεων στις χώρες της ΕΕ που αρνούνται να υποδεχθούν μετανάστες που έχουν προσφυγικό καθεστώς.

Οι Μακρόν και Σάντσεθ έκαναν δηλώσεις την παραμονή της μίνι συνόδου κορυφής που οργανώθηκε εσπευσμένα για αύριο Κυριακή στις Βρυξέλλες με θέμα τη διένεξη για τη μετανάστευση που διαιρεί την Ευρώπη.

«Είμαι ο ίδιος υπέρ μηχανισμών που να το λαμβάνουν αυτό πράγματι υπόψη», δήλωσε ο Μακρόν όταν ερωτήθηκε σχετικά με τις απόψεις του για ενδεχόμενη επιβολή οικονομικών κυρώσεων.

«Δεν μπορούμε να έχουμε χώρες που ωφελουνται μαζικά από την αλληλεγγύη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και που μαζικά εκφράζουν τον εθνικό εγωισμό τους όταν πρόκειται για μεταναστευτικά ζητήματα», τόνισε ο γάλλος πρόεδρος.

ΣΧΟΛΙΑ (36)

Karletos

Προτεινω τη επιδοτουμενη "φιλοξενεια" των "λαθρομεταναστοπροσφυγων" σε σπιτια "Συριζοανελητων" !

Πήγασος

Ο Ομπάμα ήθελε να σταθεροποιήσει τη Μέση Ανατολή με στήριξη σε Τουρκία. Ο Τραμπ πρόδωσε την Τουρκία, αυξάνοντας τις προσφυγικές ροές, με την Ιταλία να αρνείται να τις αναλάβει, άρα η Ευρώπη θα είναι απρόθυμη να δανείσει την Ελλάδα αφού δεν θα έχει κομβικό ρόλο στη διαχείριση του μεταναστευτικού, ενώ ο συνωστισμός τους στην Ελλάδα θα μειώσει τον τουρισμό που ήδη χάνεται λόγω αύξησής του στην ανταγωνιστική Τουρκία, που για λίγα χρόνια είχε χάσει πολλούς τουρίστες αλλά φέτος τους ανέκτησε, με το αίτημα της Ιταλίας για κούρεμα χρέους να εξαλείφει τις ευκαιρίες για κούρεμα του Ελληνικού, για το οποίο ο Τσίπρας είχε αναλάβει ένα Μνημόνιο που κατηγορούσε όχι γιατί ήταν ψεύτης, αλλά επειδή εάν ως αντάλλαγμα έπαιρνε το κούρεμα, θα είχε λήξει το Μνημόνιο και σε ένα χρόνο θα είχε περιθώρια να κάνει μεγάλο έργο με το οποίο θα επανεκλεγόταν, αλλά η Ιταλία χρωστά πολύ περισσότερα άρα για να μην αφήσει την Ευρώπη πρέπει να θυσιαστεί η ομοίως χρεωμένη μικρή Ελλάδα. Η Χρυσή Αυγή που έρχεται θα κάνει πόλεμο με την Τουρκία για τον οποίο προετοιμάζεται και δεν προκαλεί με τον Τραμπ που στήριξε το Ισραήλ να το χάνει λόγω αποτυχίας με το Ιράν, ενώ η κακή συμφωνία για Κορέα θα τον αποπέμψει, με τον Ρόμνεϊ να σώζει την Ελλάδα ως νέο Ισραήλ και να ξεκινάει σαν νέος Χίτλερ τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Ελλάδα είχε καταστρέψει την Τροία του Αινεία που ίδρυσε την Ρώμη, πολέμησε την Περσία εκ μέρους της Ευρώπης και ξεκίνησε τις Σταυροφορίες για την ανάκτηση των εδαφών από τους Τούρκους, οδηγώντας στην Άλωση του 1204 από τη Βενετία και τη γενοκτονία όλων των ιθαγενών της Αμερικής και της Αφρικής από αυτούς που ήθελαν να επαναλάβουν τις Σταυροφορίες αλλά δεν μπορούσαν λόγω ισχύος των Τούρκων, άρα πήγαν αλλού, ενώ οι Βαλκανικοί πόλεμοι ενάντια πρώτα στους Τούρκους και έπειτα στους Βούλγαρους ανέδειξαν τον Σέρβικο εθνικισμό, προκαλώντας με τη δολοφονία του Αυστριακού πρίγκηπα από Σέρβο τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο που έφερε τον Δεύτερο, αφού στόχευε στην ανάκτηση της χαμένης Γερμανικής δόξας. Ο Χίτλερ είχε χρηματοδοτηθεί από Αμερικανούς για την εξόντωση των κομμουνιστών και είχε συμμαχήσει με την Αγγλία του Τσάμπερλεν πριν έρθει ο Τσόρτσιλ, ενώ θα είχε κερδίσει τον Στάλιν εάν δεν είχε καθυστερήσει, αλλά από την Εγγλέζικη Βόρεια Αφρική και όχι από την Ελλάδα που λόγω ΕΑΜ αποτέλεσε το προπύργιο του Σοβιετικού μπλοκ σε όλη την Ανατολική Ευρώπη. Η Κύπρος είχε θεωρηθεί Κούβα της Μεσογείου λόγω Ελληνικού εθνικισμού που καταδίκασε ο Μακάριος. Επομένως ο Ρόμνεϊ θα είναι αυτοκράτωρ της Χρυσής Αυγής!

Μαλιστα

Οταν το εκανε αυτο ο Σαμαρας τον βριζατε ετσι?Βγαλατε τον Τσιπρα να σας βγαλει απο την κριση με αυξησεις .......ναι εχει και πιο κατω για τον πιο ηλιθιο λαο παγκοσμιως.

F.

Λεει ο κ.Μακρον στη τελευταια παράγραφο "δεν μπορουμε να εχουμε χώρες που μαζικά ωφελούνται απο την αλληλεγγύη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και που μαζικά εκφράζουν τον εθνικό εγωισμό τους οταν πρόκειται για μεταναστευτικά ζητήματα" Συμπεράσματα : 1) υπαρχει χρήμα στην αλληλεγγύη άρα δεν ειναι αλληλεγγύη αλλα επάγγελμα και 2) δεν μιλάμε για προσφυγες αλλα μετανάστες. Πόση υποκρισία!

Jerry

Οι λεγόμενοι μεταναστες έχουν δικαίωμα να πηγαίνουν σε κράτη που βομβάρδισαν και κατέστρεψαν την οικονομική δομή της χώρας τους. Αυτά τα κράτη ειναι συγκεκριμένα αλλα όπως παντα αποφεύγουν τις ευθύνες τους. Η στρατηγική του 'regime change' των Blair και Bush εξυπηρέτησε τα συμφέροντα τους μια χαρά, αλλα θανάτωσε και ξερίζωσε πολυάριθμους ανθρώπους που λογικά έχουν δικαίωμα να ζητήσουν αποζημίωση απο τα κράτη τους. Κανονικά έπρεπε να δοθεί συνεχή οικονομική και στρατιωτική βοήθεια σε αυτές στις χωρες για να ξαναχτίσουν τις υποδομές τους για να μην υπάρχει η ανάγκη μετανάστευσης. Έτσι που πηγαίνουν τα πράγματα υπολογίζουν οτι υπάρχουν 500 εκατομυρία άνθρωποι απο Αφρική και Ασία που θα μεταναστεύσουν στα επόμενα 10-20 χρονια. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο πληθυσμός της υφηλίου θα κοντεύει στα 9 δυς, και χωρίς την ανάλογη ανάπτυξη στις βασανισμένες χωρες το μέλλον θα γίνει πολυ σκοτεινό.

Χρηστης

Φερτους Ελλαδα συντροφε. Υπαρχουν τοσοι αριστεροι που δηλωνουν ευχαριστημενοι με τα γεγονοτα που γιναν τον τελευταιο καιρο, προφανως δεν εχου βαλει μυαλο ακομα.. Φερε κι αλλους λαθρομεταναστες.

Ευρωπαϊκή απολυταχία.

Με το έτσι θέλω, θα επιβάλλουν σε όλες τις χώρες να δέχονται λαθρομετανάστες. Οχι πρόσφυγες! Λαθρομετανάστες. Το λέω για να το εμπεδώσουν κάποιοι. Αν αυτό το λένε δημοκρατία και πολιτισμό τότε να τα χαίρονται. Βέβαια αυτό που δεν έχουν λογαριάσει είναι ότι τα ψωμιά τους λιγοστεύουν. Ο Ευρωσκεπτικισμός δυναμώνει όλο και περισσότερο και πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να αποκαταστήσουν την τάξη.

τεο

Γιατί δεν πηγαίνουν σε μουσουλμανικά κράτη? Δεν τους αρέσει????????

Κύριοι Σάντσεθ και Μακρόν, εδώ στη Λέσβο να μας τους στέλνετε.

Ας έρθουν όλοι εδώ στη Λέσβο. Από 1/7/18 οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ καταργούνται όπως έγινε και στα άλλα Ελληνικά νησία (πράγμα που ΔΕΝ έγινε σε κανένα άλλο νησί της Ε.Ε). Αποτέλεσμα, οι τιμές καυσίμων και αγαθών θα εκτοξευτούν λόγω μεταφορικών και η ήδη ακριβή ζωή θα γίνει ακόμα πιο ακριβότερη. Αυτό σημαίνει λιγότερη αγοραστική δυνατότητα για τους ντόπιους, περισσότερες κλειστές επιχειρήσεις και αύξηση της ανεργίας. Όταν στο νησί έρθουν π.χ. ένα εκατομμύριο μετανάστες (οι οποίοι έτσι και αλλιώς μόνιμα θα μείνουν), τότε αυτόματα η Λέσβος γίνεται ο δεύτερος μεγαλύτερος νομός της χώρας, και, με τα χρήματα των ΜΚΟ καθώς και τα 390 ευρώ που κάθε μήνα παίρνει κάθε μετανάστης, οικονομικός κολοσσός! Όταν δε, ξεπεράσουν το εκατομμύριο, καταλαβαίνετε! Ποια Γερμανία γατάκια! Με μεγάλη λοιπόν χαρά όλοι οι κάτοικοι τους περιμένουν. Εμείς οι Μυτιληνιοί είμαστε όλοι μετανάστες. Αν δεν είμαστε ακόμα, θα γίνουμε ...

χαχαχα

Σύριζα δεν θέλατε? ΦΑΤΕ ΤΟΝ

Ιντα λες ωρε συντεκνε

Επα στη Κρητ ουλλοι Τσυριζα ριχνουμ . ΣΕΙΣ ΤΣΙ ΠΑΡΕΤ ΟΥΛΟΥΣ??!

Τι? 390 ευρω το μηνα?

Αληθεια λες τωρα? Να σου πω, μηπως ξερεις πως μπορω να γινω μεταναστης?... Θα βαλω και μαντηλα να γλυτωσω τον ΕΝΦΙΑ!...

Προφανως αυτες οι χωρες

Σκεφτονται περισσοτερο τους δικους τους πολιτες και μετα τους λαθρο. Πρωτα φροντιζουν τους δικους τους. Δεν τους κατηγορω. Αντιθετα με τη δικη μας κυβερνηση, που παιρνει απο τους εξαθλιωμενους Ελληνες για να δινει στους λαθρο... και φυσικα αδιαφορει παντελως για την ασφαλεια του Ελληνα. Οι κυβερνωντες κυκλοφορουν σε περιοχες που δεν εχει λαθρο, με 100 ατομα να τους φυλανε, δε μπαινουν φυσικα σε λεωφορεια, δεν εχουν επαφη με την πραγματικοτητα και την καθημερινοτητα του απλου Ελληνα πολιτη. Ετσι υποστηριζουν τους μεταναστες, εξ αποστασεως και εκ του ασφαλους βεβαια! Παντως φοβαμαι οτι θα μας στειλουν πισω αυτους που δεν θελουν + το γεγονος οτι, οχι μονο δεν σταματανε οι "προσφυγικες ροες", αλλα αυξανονται και μαλιστα απο μη εμπολεμες χωρες... (γιατι αν ηθελαν θα το σταματουσαν) και στο τελος μας βλεπω ολους τους Ελληνες να μεταναστευουμε για να τους αδειασουμε τη γωνια!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tramos

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε σκοπεύει να συναντηθεί με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ στα τέλη Απριλίου, για συνομιλίες για τη Βόρεια Κορέα και τη διμερή εμπορική σχέση, δήλωσαν δύο πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση και μετέδωσαν ιαπωνικά ΜΜΕ σήμερα

yemen-children-embargo

«Μετά τη σύναψη της συμφωνίας της Στοκχόλμης τη 13η Δεκεμβρίου, εκτιμάται ότι οκτώ παιδιά σκοτώνονται ή τραυματίζονται καθημερινά στη Υεμένη», υπογράμμισε η Μισέλ Μπατσελέτ, τοποθετούμενη ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη