Στα «μαχαίρια» Μακρόν - Σαλβίνι για το προσφυγικό στο παρά 5 της Συνόδου

Στα «μαχαίρια» Μακρόν - Σαλβίνι για το προσφυγικό στο παρά 5 της Συνόδου

Ο Μακρόν υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι η Ιταλία, σε αντίθεση με πριν από ένα χρόνο, δεν αντιμετωπίζει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης  - «Είναι αλαζόνας» απάντησε ο Σαλβίνι

salvmacr
Μια ημέρα πριν από τη μίνι σύνοδο για το μεταναστευτικο στις Βρυξέλλες, προέκυψε νέα λεκτική σύγκρουση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με τον ιταλό υπουργό εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι.

Ο Μακρόν υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι η Ιταλία, σε αντίθεση με πριν από ένα χρόνο, δεν αντιμετωπίζει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Ο Ματτέο Σαλβίνι απάντησε άμεσα κάνοντας αναφορά σε "αλαζονεία του Γάλλου προέδρου", αναφέροντας ότι η Ιταλία φιλοξενεί πάνω από 170.000 "υποτιθέμενους πρόσφυγες" και καλώντας την Γαλλία "να ανοίξει τα λιμάνια της" και να σταματήσει τις απωθήσεις στα ιταλογαλλικά σύνορα, στη Βεντιμίλια.

Ο Σαλβίνι, επίσης, τόνισε ότι η συναίνεση της Ιταλίας, αύριο στις Βρυξέλλες, δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη και ότι η Ρώμη θα διαπραγματευτεί σημείο προς σημείο τα θέματα που την ενδιαφέρουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης