Έξι νεκροί από συμπλοκές στο Σουδάν

Έξι νεκροί από συμπλοκές στο Σουδάν

Ένοπλοι σκότωσαν έξι ανθρώπους και τραυμάτισαν 33 σε συμπλοκές που προκλήθηκαν σε καταυλισμό προσφύγων στην περιοχή Νταρφούρ του Σουδάν

Ένοπλοι σκότωσαν έξι ανθρώπους και τραυμάτισαν 33 σε συμπλοκές που προκλήθηκαν σε καταυλισμό προσφύγων στην περιοχή Νταρφούρ του Σουδάν το Σάββατο, ανακοίνωσε η κοινή ειρηνευτική δύναμη ΟΗΕ/Αφρικανικής Ένωσης στο Νταρφούρ (UNAMID).

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στον καταυλισμό Χαμιντίγια που βρίσκεται κοντά στην πόλη Ζαλινγκέι στο κρατίδιο του Δυτικού Νταρφούρ νωρίς το Σάββατο το πρωί.

Οι συγκρούσεις που σημειώνονται εδώ και περισσότερο από επτά χρόνια στην περιοχή του Νταρφούρ έχουν αναγκάσει περισσότερους από 2 εκατομμύρια ανθρώπους να βρουν καταφύγιο σε πρόχειρους καταυλισμούς προσφύγων που εξαρτώνται από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις για την παροχή τροφίμων και νερού.

Μεγάλη πολιτικοποίηση υπάρχει σε πολλούς τέτοιους καταυλισμούς κι η κυβέρνηση του Χαρτούμ κατηγορεί ορισμένους ηγέτες καταυλισμών ότι συγκεντρώνουν όπλα και ότι προσφέρουν καταφύγιο στις ανταρτικές οργανώσεις που πήραν τα όπλα κατά της κυβέρνησης το 2003.

Η UNAMID διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει ποιός ευθύνεται για το περιστατικό αυτό στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 6 άνθρωποι.

Κυβερνητικός αξιωματούχος από την Ζαλινγκέι, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι οργάνωση προσφύγων που υποστηρίζει τις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Νταρφούρ επιτέθηκε σε υποστηρικτές οργάνωσης που αντιτίθεται σε αυτές.

Ωστόσο ο ανταρτικός Απελευθερωτικός Στρατός του Σουδάν (SLA) με αρχηγό τον ’μπντελ Ουάχεντ ελ Νουρ, που είναι μία από τις οργανώσεις που μποϋκοτάρουν τις συνομιλίες, διέψευσε ότι το επεισόδιο αυτό οφείλεται σε διαφορές μεταξύ ανταρτικών οργανώσεων και κατηγόρησε τις σουδανικές δυνάμεις ασφαλείας ότι εξαπέλυσαν την επίθεση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης