Συναγερμός στο Παρίσι: Ένοπλος άντρας κράτησε για 20 ώρες ομήρους δύο ανθρώπους

Συναγερμός στο Παρίσι: Ένοπλος άντρας κράτησε για 20 ώρες ομήρους δύο ανθρώπους

Μία έγκυος ανάμεσα στους ομήρους, οι οποίοι απελευθερώθηκαν - Ο δράστης, που συνελήφθη, είχε δηλώσει ότι έχει βόμβα και ζήτησε να έρθει σε επαφή με την πρεσβεία του Ιράν - Ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας έσπευσε στο σημείο

hos12
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για πολλές ώρες είχε τεθεί η πρωτεύουσα της Γαλλίας, το Παρίσι, καθώς ένας άνδρας κρατούσε ομήρους δύο ανθρώπους σε κατάστημα με είδη κομπιούτερ. Μετά από αρκετές ώρες διαπραγμάτευσης και τελικά επέμβασης της αστυνομίας, ο ένοπλος άνδρας συνελήφθη και οι δύο όμηροι απελευθερώθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Οι δρόμοι στην περιοχή Rue des Petites Ecuries, στο 10 διαμέρισμα της πόλης, αποκλείστηκαν, ενώ άντρες των ειδικών δυνάμεων έλαβαν πάρει θέση και ανέμεναν σήμα προκειμένου να δράσουν, αν δεν απέδιδαν οι προσπάθειες του ειδικού διαπραγματευτή της αστυνομίας.

Ο ένοπλος άντρας είχε αμπαρωθεί στις εγκαταστάσεις του καταστήματος με ήδη κομπιούτερ Mixicom.

Νωρίτερα επικράτησε σύγχυση για τον αριθμό των ομήρων, καθώς οι πληροφορίες έκαναν λόγο για τρία άτομα. Τελικά, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο δράστης κρατά δύο άτομα ομήρους, ενώ δεν διευκρινίστηκε αν ο άντρας έχει στη διάθεσή του μία ή δύο βόμβες, ή όπλα, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται.

Δείτε live την επιχείρηση των γαλλικών αρχών για τη διάσωση των ομήρων...




Ανάμεσα στους ομήρους βρισκόταν και μία έγκυος, ενώ ο δράστης υποστήριζε ότι είχε στην κατοχή του δύο βόμβες, ένα μαχαίρι και ένα περίστροφο. Ένας τρίτος όμηρος κατάφερε να διαφύγει, αφού πρώτα τραυματίστηκε ελαφριά από τον δράστη. Αξιωματικός της γαλλικής αστυνομίας δήλωσε ότι υπάρχει μία πληροφορία, βάσει της οποίας ο δράστης είχε περιλούσει με πετρέλαιο τους δύο ομήρους.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρουν πηγές της γαλλικής αστυνομίας, ο άντρας που κρατούσε ομήρους τα δύο άτομα, είχε προβάλει ένα και μοναδικό αίτημα, να έρθει σε επαφή με την πρεσβεία του Ιράν, προκειμένου να παραδοθεί στις γαλλικές αρχές ένα έγγραφο.

Στο σημείο μεταφέρθηκε και το ειδικό ρομπότ εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, προκειμένου να εξετάσει το ύποπτο αντικείμενο που ισχυρίζεται ο δράστης ότι είναι βόμβα.


Hostage situation unfolds in Paris with heavy armed police (FOOTAGE)


par12-1
par12-2

par12-3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης