Γιγάντιο πορτρέτο συμπαράστασης στην καταδικασμένη σε θάνατο Ιρανή Σακινέχ

Γιγάντιο πορτρέτο συμπαράστασης στην καταδικασμένη σε θάνατο Ιρανή Σακινέχ

Ένα γιγάντιο πορτρέτο της Ιρανής Σακινέχ Μοχαμαντί Αστιανί, αρτήθηκε σήμερα στην πρόσοψη υπουργείου στην πλατεία Κολόνα...

Ένα γιγάντιο πορτρέτο της Ιρανής Σακινέχ Μοχαμαντί Αστιανί, που κατηγορείται για μοιχεία και έχει καταδικαστεί σε θάνατο δια λιθοβολισμού στη χώρα της, αναρτήθηκε σήμερα στην πρόσοψη υπουργείου στην πλατεία Κολόνα όπου εδρεύει η ιταλική κυβέρνηση.

"Πρόκειται για μια ενέργεια άνευ προηγουμένου που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των συνειδήσεων και προσφέρει στην σωτηρία της Σακινέχ", αναφέρεται σε ανακοίνωση του επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας Φράνκο Φρατίνι και της ομολόγου του, υπεύθυνης για την ισότητα ανδρών και γυναικών Μάρα Καρφάνια.
Η τεράστια φωτογραφία αναρτήθηκε στο υπουργείο της κ. Καρφάνια έναντι του Παλάτσο Τσίγκι όπου εδρεύει η ιταλική κυβέρνηση.

"Πρέπει να καταστεί γνωστό στη διεθνή κοινότητα ότι η Ιταλία και οι Ιταλοί τάσσονται υπέρ της Σακινέχ", πρόσθεσαν οι δύο υπουργοί της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με τους δύο υπουργούς οι διπλωματικές πρωτοβουλίες για να επιτευχθεί η ακύρωση της ποινής της Ιρανής θα πρέπει "να έχει την μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη της κοινής γνώμης".

Μια μεγάλη φωτογραφία της Σακινέχ αναρτήθηκε και στη Φλωρεντία από τον πρόεδρο της επαρχίας Αντρέα Μπαρντούτσι, εντός της πλατείας Σαν Λορέντζο στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

miss-venezuela

«Από το Πετάρε στον κόσμο, τα όνειρα μπορούν τελικά να γίνουν πραγματικότητα», δήλωσε η 25χρονη Ροντρίγκες - Η οικονομική αυτή κρίση στέρησε την λάμψη από την φετινή διοργάνωση

1