Για παρενόχληση πιλότων με λέιζερ καταδικάστηκε 20χρονος

Για παρενόχληση πιλότων με λέιζερ καταδικάστηκε 20χρονος

Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή, καταδικάστηκε εικοσάχρονος Γάλλος, επειδή διασκέδαζε ρίχνοντας ακτίνες λέιζερ στους πιλότους τριών αεροσκαφών...

Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή, καταδικάστηκε εικοσάχρονος Γάλλος, επειδή διασκέδαζε ρίχνοντας ακτίνες λέιζερ στους πιλότους τριών αεροσκαφών σε φάση προσγείωσης στο αεροδρόμιο Ορλί νοτίως της γαλλικής πρωτεύουσας.

Στη δίκη αυτή, που έγινε στο προάστιο Κρετέιγ νοτιο-ανατολικά του Παρισιού, Πολιτική Αγωγή ήταν οι αεροπορικές εταιρείες «Air France» και «Easy Jet», οι συνήγοροι των οποίων τόνισαν στο δικαστήριο ότι «παρόμοιες πρακτικές καθιστούν πολύ επικίνδυνες τις αερομεταφορές». «Η προσγείωση είναι κρίσιμη διαδικασία, έγιναν καταστροφές για λιγότερο από την εκπομπή ακτίνων λέιζερ προς το πιλοτήριο».

Κατατέθηκε στη δικαστική αίθουσα ότι «'ένας πιλότος παρενοχλήθηκε για επτά δευτερόλεπτα στην τελική φάση προσέγγισης» στο Ορλί.

«Γνώριζα ότι στέλνοντας λέϊζερ στο πιλοτήριο έθετα σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», ανέφερε στην απολογία του ο 20χρονος. Η συνήγορός του για να ελαφρύνει την ποινή του στην αγόρευσή του μίλησε για «ηλιθιότητα» και ότι «η πρακτική αυτή δεν είχε δόλο».

Πάντως η πρακτική έχει γενικευθεί. Άνω των 20 πιλότων της «Air France» έχουν καταγγείλει παρενοχλήσεις, στο Ορλί, στην Τουλούζη και στη Μασσαλία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

newton

Υπουργός της κυβέρνησης της Ινδίας ανέφερε ότι πρόγονός του ανακάλυψε τον νόμο της βαρύτητας τον 5ο αιώνα, πολύ πριν τον Νεύτωνα – Επικαλέστηκε χειρόγραφα που περιγράφουν την ιδέα της βαρύτητας