Το ρόλο του στις διώξεις των ομοφυλόφιλων παραδέχτηκε ο Φ. Κάστρο

Υπεραμύνθηκε του εβραϊκού λαού ο Φιντέλ Κάστρο

Την ευθύνη του για τις διακρίσεις κατά των ομοφυλόφιλων στην Κούβα στα χρόνια 1960 και1970, παραδέχτηκε σε συνέντευξή του σε μεξικανική εφημερίδα...

Την ευθύνη του για τις διακρίσεις κατά των ομοφυλόφιλων στην Κούβα στα χρόνια 1960 και1970, παραδέχτηκε σε συνέντευξή του σε μεξικανική εφημερίδα ο 84χρονος κουβανός κομμουνιστής ηγέτης Φιντέλ Κάστρο.

"Εάν είναι κάποιος που έχει ευθύνη για αυτό είμαι εγώ'. Αλλά είναι σαφές ότι εκείνη την εποχή δεν μπορούσα να ασχοληθώ με το ζήτημα αυτό...Ήμουν απορροφημένος από την κρίση του Οκτωβρίου (1962) , τον πόλεμο, τα πολιιτκά ζητήματα", ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της νήσου απαντώντας σε ερώτηση της καθημερινής εφημερίδας του Μεξικού "La Jornada".

"Το να ξεφύγεις από την CIA που αγόραζε τόσους και τόσους προδότες, δεν ήταν απλό πράγμα αλλά εάν πρέπει να αναλάβει κάποιος την ευθύνη, αναλαμβάνω τη δική μου, και δεν πρόκειται να ψάξω και για άλλους υπεύθυνους", ανέφερε ο Φιντέλ Κάστρο. Τη δεκαετία του 60 εκτός από τους ιερείς και τους φανατικούς χριστιανούς που θεωρούνταν ότι είχαν "ιδειολογικές αποκκλίσεις", οι ομοφυλόφιλοι στέλνονταν σε στρατόπεδα αναμόρφωσης, ενώ και στη δεκαετία του 70 οι διακρίσεις σε βάρος τους συνεχίστηκαν κυρίως κατά ομοφυλόφιλων καλλιτεχνών, που περιθωριοποιούνταν ή στέλνονταν στην εξορία.

Εκτοτε η κατάσταση βελτιώθηκε πολύ για τους ομοφυλόφιλους, χάρη στην ανιψιά του Φιντέλ και κόρη του αδελφού του, Ραούλ, την σεξολόγο Μαριέλ που ήταν επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης αγωνίστρια έκτοτε των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και των τρανσέξουαλ. Η Μαριέλ που υποστηρίζει την ένωση ατόμων του ιδίου φύλου είχε δηλώσει πέρσι ότι πρέπει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά για το ζήτημα αυτό στους κόλπους του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

macron_main2

Διχασμένο το γαλλικό κοινό σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις - Τίποτα δεν προδικάζει το τέλος της διαμαρτυριών από τα κίτρινα γιλέκα - Αποτυπώνοντας το κλίμα μετά τις εξαγγελίες του Γάλλου προέδρου, η «Liberation» γράφει: «Σας κατάλαβα- λίγο»