Η ιταλική πρεσβεία στο Βερολίνο απαντά στο Spiegel: Επικίνδυνος δρόμος να ασκείτε κριτική σε έναν ολόκληρο λαό

l

Το άρθρο χαρακτήρισε τους Ιταλούς χειρότερους από τους επαίτες

Η ιταλική πρεσβεία στο Βερολίνο θέλησε να πάρει θέση επί του άρθρου του περιοδικού Spiegel, με το οποίο έγινε οξεία κριτική στην υπό σύσταση ιταλική κυβέρνηση.

«Το άρθρο του Spiegel ασκεί κριτική σε έναν ολόκληρο λαό, και αυτό μας αφήνει με μια κάκιστη γεύση», γράφει ο Ιταλός πρέσβης στην Γερμανία Πιέτρο Μπενάσσι. «Η πολιτική διαλεκτική ανήκει στην ελευθεροτυπία και στην δημοκρατική αντιπαράθεση», λέει ο διπλωμάτης.

Και με αναφορά, πάντα, στο εν λόγω άρθρο που χαρακτήρισε τους ιταλούς χειρότερους από τους επαίτες, καταλήγει ότι στην περίπτωση αυτή «πρόκειται για έναν επικίνδυνο δρόμο για την διαλεκτική σε όλη την Ευρώπη».

Το συγκεκριμένο άρθρο στιγμάτισε και ο γραμματέας της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι.

ΣΧΟΛΙΑ (16)

Παπαρες

Οι Γερμανοί έκαναν 2 παγκ.πολεμους και τους έχασαν και τους 2 κανονικά έπρεπε να τους έχουμε με τον βουρδουλα για να μην ετοιμάσουν και άλλο πόλεμο.ειναι εγωιστές και μισούν τους Έλληνες. Οι

Ζώντας στο σήμερα

Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η Γερμανία έχει την πλέον αντιναζιστική και πλέον αντιρατσιστική πολιτική του κόσμου. Και καμιά άλλη χώρα στην υφήλιο δεν καταδικάζει με τόσο κατηγορηματικό τρόπο το ιστορικό παρελθόν της όταν παρασύρθηκε σε αιματοβαμμένους εθνικισμούς. Τα παιδιά σε όλες τις σχολικές τάξεις μαθαίνουν πώς να σκέφτονται τα δεινά που φέρνουν τα ιστορικά λάθη, οι πόλεμοι, η αυθαιρεσία, ο ρατσισμός και οι εθνικιστικοί ανταγωνισμοί.

Θυμίζει εποχή πρώτου εξαμήνου 2015

Θυμίζει τα χειρότερα μας του πρώτου εξαμήνου του 2015. Μας “φταίγανε” και τότε οι ξένοι δημοσιογράφοι και περιοδικά που περιγράφανε την πραγματικότητα και ουσιαστικά ειρωνεύονταν αυτούς που επιλέγαμε. Άπειρα δημοσιεύματα στον ξένο τύπο αναδείκνυαν στο πώς σε μέσα σε ένα εξάμηνο καταστρέψαμε τέσσερα χρόνια προσπαθειών, προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων επιλέγοντας τους χειρότερους δημαγωγούς. Όταν οι ψηφοφόροι κάνουν αυτοκτονικές επιλογές δημαγωγών, ανεπάγγελτων, εμμονικών, ιδεοληπτικών και ανικάνων νομίζουν ότι δεν τους φταίει η κούτρα τους και το ο,τι δεν σκέφτονται μπροστά στην κάλπη, αλλά τους φταίνε αυτοί που σηκώνουν τον καθρέφτη (ξένος τύπος) και τους βοηθάνε να δουν διάφανα το τί διαλέγουν.

theokal

Ποιά ευρωπαική χώρα : Συνεχίζει να αναπτύσεται ιδιαίτερα εν μέσω κρίσεων σε βάρος των υπολοίπων? Τα προιόντα της έχουν υπερισχύσει έναντι όλων πανευρωπαικά και ειναι παγκοσμίως συνώνυμα της υψηλής ποιότητας άρα και της υψηλής αξίας - τιμής ? Ποιά ευρωπαική χώρα κερδίζει από κάθε αναπτυξιακό έργο που γίνεται σ΄όλη την Ευρώπη γιατί σχεδον κατ΄αποκλειστικότητα προμηθεύει τους μηχανολογικούς εξοπλισμούς? Ποια χώρα τη δεκαετία του 60-70 με τις πολιτικές της ισχυροποίησε το εθνικό της τότε νόμισμα και κατ΄επέκταση μετά και την ισχυρή συμμετοχή της στο ενωμένο νόμισμα και κερδίζει καθημερινά -όταν οι άλλες χάνουν- απο την ετεροβαρή σε βάρος της Ε.Ε, εμπορική συμφωνία Ε.Ε-Κίνας? Με απλά λόγια: Οταν η Ευρώπη εξάγει προιόντα αξίας 10 ευρώ , τα 7 από τα 10 είναι Γερμανικά και απ την άλλη εισάγει (όλη η Ευρώπη) 20 από την Κίνα. Τα 20 όμως διαμοιράζονται σε όλη την Ευρώπη και της Γερμανίας της αντιστοιχούν βάσει πληθυσμού περίπου τα 4 από τα 20. Στην πραγματικότητα όμως λόγω παραγωγής που έχει η ίδια η Γερμανία, στην Γερμανία καταλήγουν μόνο τα 2 από τα 20. Αρα η Γερμανία στέλνει 7 στην Κίνα και πέρνει 2 από την Κίνα. Ποιός χάνει? Η Ευρώπη η υπόλοιπη που βλέπει την παραγωγή της να φθίνει υπέρ της Γερμανίας και της Κίνας. Ολοι οι ευρωπαίοι το βλέπουν το τρένο της Γερμανίας και της Κίνας να έρχεται κατά πάνω τους αλλά κανείς δεν μιλάει. Γιατί όλοι οι ηγέτες της είναι πολιτικοί νάνοι και ενδιαφέρονται μόνο για τα βραχυπρόθεσμα οφέλη μιας "καλής σχέσης" με τη Μαμά φράου Μερκελ.

Το λένε και όλες οι μελέτες

Η υψηλή αξιοπιστία, υψηλής ποιότητας θεσμοί, υψηλής ποιότητας πολιτικό προσωπικό που αναδεικνύεται από ψηφοφόρους που αποφεύγουν και καταψηφίζουν τους δημαγωγούς (όπως είχαν διδάξει οι αρχαίοι Έλληνες) κερδίζουν. Λόγω μικρότερου ρίσκου μπορούν και δανείζονται φτηνότερα. Οι αγράμματοι ψηφοφόροι που ψηφίζουν φωνακλάδες δημαγωγούς που τους τάζουν με τον ουρανό με τ´ άστρα (με δάνεια) χάνουν. Πλήθος μελέτες αναδεικνύουν ότι η υψηλή ποιότητα θεσμών, υψηλή ποιότητα πολιτικών, συνετή δημοσιονομική διαχείριση, έμφαση στην τεχνική κι επαγγελματική εκπαίδευση (διασφαλίζουν χαμηλή ανεργία) και η υψηλή ποιότητα θεσμών είναι οι ισχυρότεροι παράγοντες που φέρνουν διατηρήσιμη ανάπτυξη. Πού είναι το κακό αν μια χώρα τα κάνει όλα αυτά σωστά, ενώ σε άλλες χώρες οι αφελείς και κουτοπόνηροι ψηφοφόροι τους ψηφίζουν λαϊκιστές και δημαγωγούς; Φυσικά, η τελευταία κατηγορία ψηφοφόρων είναι οι χαμένοι πληρώνοντας τελικά τα λάθη τους.

υπομονη

καλα παιδια λιγο κρατηστε τα κολακευτικα σχολια για τους ιταλους γιατι ειδικα οι βορειοι ειναι αρκετα ψωνισμενοι και ρατσιστες ακομα και εναντιον των ελληνων. ειλικρινα δεν ξερω ποιος απο τους δυο ειναι χειροτερος. αφηστε τους δυο παλιους συμμαχους του 1940 να μαλωσουν μεταξυ τους. δεν μας αφορα.

Οι δικοί μας τσιμουδιά!

Όχι μόνο ποτέ και κανένας δεν είπε κουβέντα για τα επί χρόνια απαξιωτικά, υποτιμητικά και προσβλητικά άρθρα όλου του γερμανικού τύπου, αλλά άφηναν να αλλωνίζουν ανθελληνικές φυλλάδες, όπως η Bild, ακόμα και μέσα στην Ελλάδα. Αλλά, όποιος έχει χεσμέν@ τα βρακιά του...

Και ποιος τους εχρισε...

Αφεντικα? Σε πειπτωση που σπασουμε απο ΕΕ και ευρω σημερα, και μεσω διακρατικων συμφωνιων εχουμε χαμηλες, σχεδον μισες τιμες για ιταλικα και γαλλικα αυτοκινητα, να δω μετα κλαμα που θα ριχνει ο γερμανος με το μαρκο του. Δραχμη, Λιρεττα και Φραγκο και τα μυαλα στα καγκελα!

Οικονομολόγος

Τι θα πει διακρατικές συμφωνίες και μισές τιμές; Νέα οικονομική θεωρία; Ο συναλλαγματικός κίνδυνος και αστάθεια πού και πώς θα παίζουν σε χώρες με παραδοσιακά υψηλούς πληθωρισμούς (πχ όταν είχαν εθνικό νόμισμα), μεγάλο δημοσιονομικό χρέος, αστάθεια, αναξιοκρατία στη διοίκηση και σπατάλη δημοσιονομική διαχείριση; Για διαφωτίστε μας με τα νέα οικονομικά σωτηρίας. Τουλάχιστον με το ευρώ αναγκάζονται οι χώρες αυτές να έχουν κάποιο βαθμό δημοσιονομικής πειθαρχίας και επωφελούνται από τα χαμηλά επιτόκια, χαμηλό πληθωρισμό και μηδενικό κίνδυνο αστάθειας στις συναλλαγματικές τους ισοτιμίες. Μόνο κερδίζουν, χωρίς να χάνουν τίποτα. Κι αν πείτε για υποτίμηση που θα μπορούσαν να κάνουν για να υφάνουν την ανταγωνιστικότητά τους, και τώρα μπορούν να κάνουν αν θέλουν όπως έκανε και κάνει η Γερμανια (φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, εσωτερική υποτίμηση), κανείς δεν τις εμποδίζει να γίνουν πιο ανταγωνιστικές αν θέλουν.

ee

Oι Γερμανοι καλα θα κανουν να χαμηλωσουν τους τονους γιατι ηδη αρχισε ο εμμεσος οικονομικος πολεμος απο τις ΗΠΑ με την αυξηση των δασμων των προιοντων της ΕΕ και οχι μονο .Η Γερμανια κανει τις μεγαλυτερες εξαγωγες στιις ΗΠΑ και να μαθει οτι ολα ειναι ροδα και γυριζουν.

Πω πω βουλωμα.

Spiegel, παρε τωρα τα τρια των Ιταλων. Ιταλια και τα μυαλα στα καγκελα.

Αντε

Επιτελους μια περηφανη αποστομωτικη απαντηση απο τον Ιταλο διπλωματη στους αλαζονες και υπερφιαλους Γερμανους. Καλα σας εκαναν στα μουντιαλ, που παντοτε οι Ιταλοι σας εσκιζαν, οπου σας πετυχαιναν, γερμαναραδες.

Αρθρογράφοι

Οι χώρες συνήθως δεν απαντάνε σε δημοσιογράφους ιδιωτικών εντύπων ή ιδιωτικών καναλιών. Η ελευθερία στην ελεύθερη δημοσιογραφία είναι σεβαστή, οι ανακρίβειες βέβαια κριτικάρονται. Τότε η Βενεζουέλα και Βόρεια Κορέα δεν θα έπρεπε να κάνουν τίποτα άλλο, παρά να απαντάνε συνεχώς σε όλους τους δημοσιογράφους και τηλεοπτικά κανάλια όλης της υφηλίου.

Νοτια Ευρωπαικη Ενωση

Χιλια μπραβο πραγματικα στους Ιταλους. Επιτελους μια κυβερνηση η οποια βαζει στην θεση τους, αυτους που εχουν μαθει να κουναν τον χερι και τιποτα αλλο. Fratelli σημερα σας βγαζω το καπελο. Επρεπε ηδη η Ελληνικη κυβερνηση, να ειχε δηλωσει την υποστηριξη της, σε αυτο το νεο bullying απο πλευρας Γερμανιας στην Ιταλια.

Προηγηθήκαμε

Κι εμείς είχαμε δώσει πρώτοι την εξουσία στους Τσίπρα και Βαρουφάκη που δόξασαν με τις τρομερές επιτυχίες τους τη χώρα. Οι Ιταλοί έρχονται δεύτεροι και καταϊδρωμένοι στο να δείξουν πώς μπορούν να τα καταφέρουν “ακόμα χειροτερα” με δημαγωγούς και αγγελιοφόρους της σπατάλης και της άφρονος πολιτικής. Εμείς έχουμε όμως τα πρωτεία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

epstein_art

Η εισαγγελία του Παρισιού ξεκινά προκαταρκτική έρευνα για το εάν ο Έπσταϊν διέπραξε σεξουαλικά εγκλήματα σε γαλλικό έδαφος ή σε βάρος ανήλικων Γαλλίδων – Ο Έπσταϊν αυτοκτόνησε στο κελί του στις 10 Αυγούστου

vaskez_ourougouai

Ο Ταμπαρέ Βάσκες έχει δώσει μεγάλη μάχη κατά του καπνίσματος - Η θητεία του Ταμπαρέ Βάσκες στην προεδρία λήγει την 1η Μαρτίου 2020 - Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές, καθώς έχει ήδη υπηρετήσει δύο πενταετείς θητείες

2