Υπάρχει ακόμα σωτηρία για την Ιρανή που καταδικάστηκε σε λιθοβολισμό

Υπάρχει ακόμα σωτηρία για την Ιρανή που καταδικάστηκε σε λιθοβολισμό

Έκκληση προς την διεθνή κοινότητα να διατηρήσει την πίεση της προς το Ιράν ζήτησε ο δικηγόρος της Ιρανής Σακινέχ Μοχαμαντί-Αστιάνι, που καταδικάστηκε σε λιθοβολισμό για μοιχεία και φόνο. 

Έκκληση προς την διεθνή κοινότητα να διατηρήσει την πίεση της προς το Ιράν ζήτησε ο δικηγόρος της Ιρανής Σακινέχ Μοχαμαντί-Αστιάνι, που καταδικάστηκε σε λιθοβολισμό για μοιχεία και φόνο. 

«Οι άνθρωποι που θα εξετάσουν το φάκελο της ξέρουν ότι είναι κάτω από το μάτι της διεθνούς κοινότητας, γνωρίζουν ότι η απόφασή τους θα έχει πολλές συνέπειες», δήλωσε στους ο Τζαβίντ Χουτάν Κιάν.

Ο ίδιος εκτιμά ότι οι ιρανικές αρχές εξακολουθούν να είναι αποφασισμένες να εκτελέσουν την 43χρονη μητέρα, αλλά η προσοχή που έχει δοθεί στην υπόθεση αυτή είχε κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα.

Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών επανέλαβε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση σχετικά με την εκτέλεση της κυρίας Μοχαμαντί Αστιάνι, σημειώνοντας ότι η εκτέλεση της ποινής έχει ανασταλεί και ότι η ετυμηγορία είναι «επί του παρόντος υπό εξέταση» .

Η καταδίκη σε θάνατο δια λιθοβολισμού της Ιρανής αυτής για μοιχεία και συνενοχή στο φόνο του συζύγου της, σύμφωνα με την Τεχεράνη, έχει προκαλέσει εδώ και δυο μήνες έντονα συναισθήματα και μια αυξανόμενη κινητοποίηση στο εξωτερικό.

Ο Τζαβίντ Χουτάν Κιάν είπε ότι δέχεται πιέσεις από τις ιρανικές αρχές, επικαλούμενος έρευνες στο σπίτι του, απειλές και παρακολούθηση των τηλεφωνικών κλήσεων του, ενώ ένας άλλος δικηγόρος της Ιρανής, ο Μοχάμαντ Μοσταφαέι, εγκατέλειψε τη χώρα.

«Θα ήταν ψέμα αν έλεγα ότι δεν φοβάμαι για την ασφάλειά μου», δήλωσε ο Κιάν τονίζοντας πάντως ότι θεωρεί «καθήκον του» το να μιλήσει για την υπόθεση αυτή.

Είπε ότι είδε για τελευταία φορά την πελάτισσα του, που ήταν πολύ χλωμή και έκλαιγε, λίγο πριν την μετάδοση της ομολογίας της από την ιρανική τηλεόραση, στις αρχές Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gfd-1

Το περιστατικό της Caleta Beach έπιασε η κάμερα του τοπικού ειδησεογραφικού μέσου «El Sol De Acapulco» και δείχνει τα αιματοβαμμένα πτώματα δύο ανθρώπων και τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση δίπλα στους λουόμενους και στους ανθρώπους που απολαμβάνουν το γεύμα τους στο παραλιακό εστιατόριο

p05mgpk8

Σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Safak, ο αρχηγός του 15μελούς σαουδαραβικού αποσπάσματος, το οποίο εστάλη στην Κωνσταντινούπολη για να σκοτώσει τον δημοσιογράφο, βρισκόταν σε απευθείας επαφή με το γραφείο του πρίγκιπα διαδόχου του MBS μετά τη δολοφονία