Η CIA «πληρώνει πολλά στελέχη» της κυβέρνησης Καρζάι

Ο αμερικανικός στρατός έκλεισε ιστοσελίδα της CIA

Επικαλούμενη νυν και πρώην στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι πληρωμές είναι μακρόχρονες σε πολλές περιπτώσεις και έχουν στόχο να βοηθήσουν την υπηρεσία κατασκοπείας να έχει ροή πληροφοριών από το εσωτερικό της κυβέρνησης του Αφγανιστάν.

Η CIA πληρώνει «σημαντικό αριθμό» στελεχών της κυβέρνησης του προέδρου του Αφγανιστάν Χάμιντ Καρζάι, έγραψε χθες Παρασκευή η εφημερίδα The Washington Post.

Επικαλούμενη νυν και πρώην στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι πληρωμές είναι μακρόχρονες σε πολλές περιπτώσεις και έχουν στόχο να βοηθήσουν την υπηρεσία κατασκοπείας να έχει ροή πληροφοριών από το εσωτερικό της κυβέρνησης του Αφγανιστάν.

Ορισμένοι σύμβουλοι του Καρζάι υπήρξαν πληροφοριοδότες της CIA και άλλοι έλαβαν πληρωμές για να εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητά τους, σημειώνει η Ποστ, επικαλούμενη αξιωματούχο που μίλησε υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του.

Οι πληρωμές συνεχίστηκαν παρά τις ανησυχίες ότι η CIA στήριζε διεφθαρμένους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με την Ποστ, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολ Γκιμιλιάνο διέψευσε τις πληροφορίες αυτές λέγοντας ότι «αυτή η ανώνυμη πηγή μοιάζει να διακατέχεται από άγνοια, κακές προθέσεις, ή και τα δύο» .

Η εφημερίδα επικαλείται επίσης πρώην στέλεχος της CIA που δήλωσε πως οι πληρωμές ήταν αναγκαίες διότι «ο αρχηγός του κράτους δε θα σου πει τα πάντα» και διότι ο Καρζάι μοιάζει ενίοτε να αγνοεί κινήσεις μελών της ίδιας του της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιέζει τον Καρζάι να «κάνει περισσότερα» για το πρόβλημα της διαφθοράς.

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

neo-ros

Η άτυχη γυναίκα δέχτηκε επίθεση ενώ επέστρεφε από τη δουλειά της - Οι δράστες, ηλικίας από 14-16 ετών την παρέσυραν σε δασώδη περιοχή του Ροστόφ για να δράσουν ανενόχλητοι

theresa_arthro

Με ανανεωμένο ζήλο η Βρετανίδα πρωθυπουργός ξαναρχίζει να «χτυπά πόρτες» στην ΕΕ, ωστόσο είναι πολύ αμφίβολο αν θα βρει ανταπόκριση - Ελάχιστες οι εναλλακτικές για τη Μεγάλη Βρετανία αν δεν περάσει η συμφωνία αποχώρησης από το εθνικό της κοινοβούλιο

Pentagon

«Η μονομερής στρατιωτική δράση στη βορειοανατολική Συρία από οποιαδήποτε πλευρά, ειδικά καθώς ενδέχεται να βρίσκονται στην περιοχή στελέχη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, θα ήταν πολύ ανησυχητική. Θα θεωρήσουμε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια απαράδεκτη», τόνισε ο αντιπλοίαρχος Σον Ρόμπερτσον

cherif

Η αστυνομία κατονόμασε τους αδερφούς ως Σερίφ και Σαμί Σεκάτ, εκ των οποίων ο πρώτος πιστεύεται ότι είναι ο δράστης της επίθεσης κοντά στη χριστουγεννιάτικη αγορά - Τρόμος στους Γάλλους πολίτες - Κλειστή η αγορά του Στρασβούργου - Σε κώμα Ιταλός δημοσιογράφος