Τη σύλληψη του Σουδανού προέδρου Ελ Μπασίρ ζητά η Αστον

Τη σύλληψη του Σουδανού προέδρου Ελ Μπασίρ ζητά η Αστον

Ο πρόεδρος του Σουδάν κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Νταρφούρ

H επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον ζήτησε την Παρασκευή από την Κένυα «να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της» και να συλλάβει τον πρόεδρο του Σουδάν Ομαρ ελ-Μπεσίρ, εναντίον του οποίου εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, με την κατηγορία της γενοκτονίας.

«Η Ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. για τις εξωτερικές υποθέσεις είναι ανήσυχη από την επίσκεψη του Σουδανού προέδρου ελ Μπεσίρ στην Κένυα, μια χώρα που έχει επικυρώσει το καταστατικό της Ρώμης, την ιδρυτική συνθήκη του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου», αναφέρεται σε ανακοίνωση των υπηρεσιών της κ. Αστον.

Στην ανακοίνωση η κ. Αστον «επισημαίνει με έμφαση ότι όλες οι χώρες μέλη του ΟΗΕ πρέπει να σέβονται την εφαρμογή των αποφάσεων που υιοθετούνται από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και ζητά ειδικά από την Κένυα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της έναντι του διεθνούς δικαίου και να συλλάβει και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τα πρόσωπα, που κατηγορούνται από το ΔΠΔ.

Ο πρόεδρος του Σουδάν που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Νταρφούρ, βρίσκεται στην Κένυα για τις τελετές επικύρωσης του νέου συντάγματος της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

e7fc99fa31b3b2653201998394e861ed_XL

Συγκεντρώνουν το 41% των προτιμήσεων, όταν έναν χρόνο πριν, στις ομοσπονδιακές εκλογές, είχαν λάβει ποσοστό άνω του 53% - Το 56% των Γερμανών δηλώνει ότι δεν θα ήταν καλό η Άνγκελα Μέρκελ να παραμείνει στην θέση της

mkparliament0

Η συνεδρίαση στη Βουλή ξεκίνησε στις 23.20'  - Ο Ζάεφ εξασφάλισε την πλειοψηφία των δύο τρίτων - Οργιώδες παρασκήνιο πριν από τη συνεδρίαση της Βουλής των Σκοπίων  - «Η Βουλή έχει μετατραπεί σε παζάρι και αρένα εκβιασμών» κατήγγειλε η αντιπολίτευση - «Γίνονται προσπάθειες για την εξασφάλιση πλειοψηφίας δύο τρίτων σε ομαλές συνθήκες» δήλωνε νωρίτερα  ο Ζόραν Ζάεφ και διαψευδε τα περί εκβιασμών και εξαγορών

60