Στα 300 δισ. Δολάρια το κόστος από τις πυρκαγιές στη Ρωσία

Στα 300 δισ. Δολάρια το κόστος από τις πυρκαγιές στη Ρωσία

Σε τουλάχιστον 300 δισ. δολάρια, ανέρχεται το κόστος από τις πυρκαγιές που σημειώθηκαν φέτος στη Ρωσία...

Σε τουλάχιστον 300 δισ. δολάρια (περίπου 238 δισ. ευρώ), ανέρχεται το κόστος από τις πυρκαγιές που σημειώθηκαν φέτος στη Ρωσία, σύμφωνα με ρωσική περιβαλλοντική οργάνωση.

Ο διευθυντής του Ρωσικού Κέντρου για την Προστασία της Φύσης Αλεξέι Ζιμένκο, δήλωσε ότι το κόστος από τις πυρκαγιές ανέρχεται σε κατά μέσον όρο 25.000 δολάρια (19.800 ευρώ) ανά εκτάριο. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Κέντρο Επίβλεψης των Πυρκαγιών, οργανισμό που συνδέεται με τον ΟΗΕ, οι εκτάσεις που έχουν καεί από τις πυρκαγιές ανέρχονται σε περίπου 10 με 12 εκατομμύρια εκτάρια από την αρχή της χρονιάς.
«Τα ποσά αυτά είναι αστρονομικά», σημείωσε ο Ζιμένκο σε συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας ότι στον υπολογισμό αυτό λαμβάνεται υπόψη το κόστος της αναδάσωσης και της αξίας στην αγορά της ξυλείας που χάθηκε, αλλά όχι οι οικολογικές απώλειες, όπως η καταστροφή οικοσυστημάτων και ο θάνατος ζώων.
Οι οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος κατηγόρησαν επίσης τις ρωσικές αρχές ότι υποβάθμισαν το μέγεθος της καταστροφής.
«Δυστυχώς τα επίσημα δεδομένα περιορίζουν στο τριπλάσιο με δεκαπλάσιο το εύρος των πυρκαγιών», σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση η οργάνωση του Ζιμένκο, η Greenpeace Russie και το WWF.
«Οι τεράστιες ζημιές που προκλήθηκαν στη φύση στα εδάφη αυτά και στην οικονομία της χώρας δεν έχουν ληφθεί υπόψη», προσθέτουν.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, περίπου ένα εκατομμύριο εκτάρια καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ee_ARXEIO

Οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να προχωρήσουν στη μεταρρύθμιση του ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου  - Ο Κουρτς θα προτείνει «υποχρεωτική αλληλεγγύη» - Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής ξεκινούν στις 10:30 - Συνέντευξη Τύπου είναι προγραμματισμένο να δοθεί στις 16:30