Γιουνκέρ σε Τραμπ: Δεν διαπραγματευόμαστε υπό το καθεστώς απειλής

0000ju

«Τα μέτρα των ΗΠΑ δεν μπορούν να δικαιολογηθούν βάσει των όρων της εθνικής ασφάλειας», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κομισιόν

Σαφές μήνυμα με αποδέκτη τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και ενόψει της 1ης Ιούνιου, οπότε εκπνέει η παράταση για τη επιβολή δασμών στην εισαγωγή χάλυβα και αλουμινίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις ΗΠΑ, έστειλε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, τονίζοντας με έμφαση πως οι Βρυξέλλες δεν διαπραγματεύονται υπό το καθεστώς απειλής.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Γιουνκέρ ζήτησε εκ νέου από την Ουάσιγκτον να μην επιμείνει στην επιβολή δασμών και να καθιερώσει ως μόνιμη την εξαίρεση για την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς επιπλέον όρους, ως ίσχυε μέχρι και σήμερα.

«Θα ήθελα να επαναλάβω την επιθυμία μου να γίνει αυτή η εξαίρεση άνευ όρων και μόνιμη. Θεωρούμε ότι τα μέτρα των ΗΠΑ δεν μπορούν να δικαιολογηθούν βάσει των όρων της εθνικής ασφάλειας», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Στη συνέχεια, ωστόσο, έγινε πιο επιθετικός στο λόγο του, τονίζοντας πως «θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως αρνούμαστε να διαπραγματευθούμε υπό το καθεστώς απειλής».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Κώστας Κητής

Ας κάνει η κάθε κυβέρνηση ο,τι θέλει κι ο,τι συμφέρει στην κάθε χώρα και ας δούμε έτσι ο κ. Γιούνκερ που στέκεται και ποιόν «εκπροσωπεί» παραδείγματος χάριν... εκτός αν τώρα εκπροσωπεί και τους Αμερικανούς συν τοις άλλοις!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

erdogan_stratiwtiki_perivoli_arthro

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στο Φεστιβάλ Αεροδιαστημικής και Τεχνολογίας που διοργανώθηκε στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, υποστήριξε ότι εξαιτίας του εμπάργκο που ακολούθησε της «ειρηνευτικής επιχείρησης» του 1974, αναδείχθηκε η πλήρης τεχνολογική εξάρτηση της Τουρκίας από άλλες χώρες

2