Γαλλία: Οριστικό τέλος για τα τηλεγραφήματα – ΣΤΟΠ -

teleutaio_tilegrafima

Το οριστικό τέλος μιας υπηρεσίας που λειτουργούσε για περισσότερο από έναν αιώνα ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Orange – Τα sms και η τεχνολογία επέφεραν οριστικό πλήγμα σε αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας 

Την επίσημη διακοπή της υπηρεσίας τηλεγραφημάτων ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Orange.

«Μια σελίδα της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών γυρίζει προς όφελος των νέων τεχνολογιών - ΣΤΟΠ - Καλή τύχη και ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους μας που εξακολουθούσαν να εξασφαλίζουν τη λειτουργία αυτής της υπηρεσίας – ΣΤΟΠ» ήταν το μήνυμα της εταιρείας, με το οποίο μπήκε τέλος σε μια υπηρεσία που επιβίωνε για περισσότερο από έναν αιώνα.

Την είδηση ανακοίνωσε με ένα τηλεγραφικού στυλ μήνυμα στο Twitter o εργαζόμενος της Orange Κριστόφ Ντι, το βράδυ της Δευτέρας, στις 23:59, δηλαδή την ώρα που η υπηρεσία διακόπηκε.

Σε δηλώσεις του στο Γαλλικό πρακτορείο, ο Κριστόφ Ντι εξήγησε ότι ανήρτησε το μήνυμα στο twitter καθώς ακόμη και μέσα στην Orange «πάρα πολλοί συνάδελφοι (...) αγνοούσαν ότι η υπηρεσία αυτή εξακολουθούσε να υφίσταται».

Για τη λειτουργία της υπηρεσίας εργάζονταν περίπου 40 μισθωτοί της Orange που παράλληλα είχαν κι άλλες δραστηριότητες. Ο Κριστόφ Ντι αποκάλυψε ότι τον Απρίλιο εστάλησαν 1.400 τηλεγραφήματα, κυρίως από επαγγελματίες που χρησιμοποιούσαν την υπηρεσία αυτή για νομικούς λόγους.

Γιατί έστελναν τηλεγράφημα

Το τηλεγράφημα αποτελούσε νόμιμο τρόπο, για παράδειγμα για να υπάρξει επίσημη επικοινωνία μ' έναν μισθωτό που δεν πηγαίνει πια στη δουλειά του, ή για να δοθεί επισήμως μια παραγγελία. Η υπηρεσία είχε τιμή περίπου 15 ευρώ για 50 λέξεις.

Πλέον, το μήνυμα δεν μεταφερόταν όπως παλιά, από ταχυδρόμο, αλλά ο τηλεφωνητής της Orange καλούσε τηλεφωνικά τον παραλήπτη του τηλεγραφήματος και του πρότεινε να διαβάσει το κείμενο.

Αν και η υπηρεσία, που δημιουργήθηκε το 1878, ήταν πρωτοποριακή και κατάφερε να επιβιώσει ακόμη και του τηλεφώνου, δεν μπόρεσε να παραμείνει ζωντανή με τις νέες τεχνολογίες και κυρίως τα SMS και το ίντερνετ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kausonas

Ο αριθμός αυτός είναι ωστόσο «δέκα φορές χαμηλότερος σε σχέση με αυτόν από τον καύσωνα του 2003», ο οποίος είχε προκαλέσει από 15.000 ως 20.000 θανάτους, και «χαμηλότερος» επίσης «από άλλες περιπτώσεις καύσωνα» τα τελευταία χρόνια, σημείωσε

Turkish_airforce

Το ένα μετά το άλλο εκδίδει η κυβέρνηση Ερντογάν τα εντάλματα σύλληψης ενάντια στους οπαδούς του Γκιουλέν θέτοντας πλέον ως στόχο την εκκαθάριση της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας