Γαλλία: Οριστικό τέλος για τα τηλεγραφήματα – ΣΤΟΠ -

Γαλλία: Οριστικό τέλος για τα τηλεγραφήματα – ΣΤΟΠ -

Το οριστικό τέλος μιας υπηρεσίας που λειτουργούσε για περισσότερο από έναν αιώνα ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Orange – Τα sms και η τεχνολογία επέφεραν οριστικό πλήγμα σε αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας 

teleutaio_tilegrafima
Την επίσημη διακοπή της υπηρεσίας τηλεγραφημάτων ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Orange.

«Μια σελίδα της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών γυρίζει προς όφελος των νέων τεχνολογιών - ΣΤΟΠ - Καλή τύχη και ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους μας που εξακολουθούσαν να εξασφαλίζουν τη λειτουργία αυτής της υπηρεσίας – ΣΤΟΠ» ήταν το μήνυμα της εταιρείας, με το οποίο μπήκε τέλος σε μια υπηρεσία που επιβίωνε για περισσότερο από έναν αιώνα.

Την είδηση ανακοίνωσε με ένα τηλεγραφικού στυλ μήνυμα στο Twitter o εργαζόμενος της Orange Κριστόφ Ντι, το βράδυ της Δευτέρας, στις 23:59, δηλαδή την ώρα που η υπηρεσία διακόπηκε.

Σε δηλώσεις του στο Γαλλικό πρακτορείο, ο Κριστόφ Ντι εξήγησε ότι ανήρτησε το μήνυμα στο twitter καθώς ακόμη και μέσα στην Orange «πάρα πολλοί συνάδελφοι (...) αγνοούσαν ότι η υπηρεσία αυτή εξακολουθούσε να υφίσταται».

Κλείσιμο
Για τη λειτουργία της υπηρεσίας εργάζονταν περίπου 40 μισθωτοί της Orange που παράλληλα είχαν κι άλλες δραστηριότητες. Ο Κριστόφ Ντι αποκάλυψε ότι τον Απρίλιο εστάλησαν 1.400 τηλεγραφήματα, κυρίως από επαγγελματίες που χρησιμοποιούσαν την υπηρεσία αυτή για νομικούς λόγους.

Γιατί έστελναν τηλεγράφημα

Το τηλεγράφημα αποτελούσε νόμιμο τρόπο, για παράδειγμα για να υπάρξει επίσημη επικοινωνία μ' έναν μισθωτό που δεν πηγαίνει πια στη δουλειά του, ή για να δοθεί επισήμως μια παραγγελία. Η υπηρεσία είχε τιμή περίπου 15 ευρώ για 50 λέξεις.

Πλέον, το μήνυμα δεν μεταφερόταν όπως παλιά, από ταχυδρόμο, αλλά ο τηλεφωνητής της Orange καλούσε τηλεφωνικά τον παραλήπτη του τηλεγραφήματος και του πρότεινε να διαβάσει το κείμενο.

Αν και η υπηρεσία, που δημιουργήθηκε το 1878, ήταν πρωτοποριακή και κατάφερε να επιβιώσει ακόμη και του τηλεφώνου, δεν μπόρεσε να παραμείνει ζωντανή με τις νέες τεχνολογίες και κυρίως τα SMS και το ίντερνετ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης