Ιράν: Ο Τραμπ κάνει αναμάσημα παλιών κατηγοριών

Ιράν: Ο Τραμπ κάνει αναμάσημα παλιών κατηγοριών

«Αγόρι που δεν σταματά να κινδυνολογεί», ανέφερε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου

tru_p
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε ότι οι καταγγελίες του Ισραήλ για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης είναι «παλιές κατηγορίες», που έχουν αντιμετωπιστεί στο παρελθόν από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (IAEA).

«Ο πρόεδρος Τραμπ κάνει ένα αναμάσημα παλιών κατηγοριών που έχουν ήδη αντιμετωπιστεί από το IAEA για να ακυρώσει τη συμφωνία. Πόσο βολικό. Συγχρονισμός με τις φερόμενες αποκαλύψεις μυστικών πληροφοριών από το αγόρι που δεν σταματά να κινδυνολογεί (σ.σ. Νετανιάχου), λίγες μέρες πριν τις 12 Μαΐου. Αλλά η παρόρμηση του Τραμπ να γιορτάσει χάλασε το πρόσχημα», ανέφερε ο Ζαρίφ με αναρτήσεις του στο twitter.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου κατήγγειλε ότι το Ιράν είπε ψέματα λέγοντας ότι δεν επιδιώκει να αναπτύξει πυρηνικά όπλα και συνέχισε να διατηρεί και να διευρύνει τη γνώση του για τα πυρηνικά όπλα μετά την υπογραφή της συμφωνίας του 2015 για τον περιορισμό του πυρηνικού του προγράμματος με τη διεθνή κοινότητα.

Ο Ιρανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αράγκι δήλωσε παράλληλα, σύμφωνα με το ημικρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν Tasnim, ότι οι κατηγορίες του Ισραήλ είναι «παιδιάστικες και παράλογες» που στόχο έχουν να επηρεάσουν την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τραμπ που αναμένεται να ανακοινώσει στις 12 Μαΐου για το αν η Ουάσινγκτον θα αποχωρήσει από την πυρηνική συμφωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης