Ιάπωνας υφυπουργός παρενοχλούσε δημοσιογράφους - Υπέβαλε την παραίτησή του

japan-minister

Ενα ακόμα πλήγμα για τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε

Παραιτήθηκε σήμερα ο κορυφαίος τεχνοκράτης του ιαπωνικού υπουργείου Οικονομικών, ύστερα από δημοσίευμα εβδομαδιαίου περιοδικού σύμφωνα με το οποίο είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά γυναίκες δημοσιογράφους, σε ένα ακόμα πλήγμα για τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, του οποίου τα ποσοστά δημοτικότητας έχουν ζημιωθεί από μια σειρά σκανδάλων.

Ο υπουργός Οικονομικών Τάσο Άσο δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι αποδέχθηκε την παραίτηση του Διοικητικού Υφυπουργού Οικονομικών Τζουνίτσι Φουκούντα.

Η Ιαπωνία έχει μέχρι στιγμής αναφέρει λίγες υποθέσεις "#MeToo", που αφορούν τη σεξουαλική παρενόχληση από δημόσια πρόσωπα. Στην Ιαπωνία τα θύματα είναι συχνά απρόθυμα να μιλήσουν καθώς φοβούνται ότι θα τους επιρριφθούν ευθύνες. Τα στοιχεία των γυναικών δημοσιογράφων στην περίπτωση του Φουκούντα δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε χθες σε ανακοίνωση ότι θα συνεχίσει τις έρευνες αναφορικά με τις καταγγελίες σε βάρος του Φουκούντα, μέσω ανεξάρτητης δικηγορικής εταιρίας, δεδομένου ότι η αρχική, εσωτερική έρευνα έγινε από υφιστάμενο του Φουκούντα.

Το υπουργείο κάλεσε τις δημοσιογράφους να μιλήσουν δημοσίως και να έρθουν σε επαφή με την δικηγορική εταιρία, εάν είναι πρόθυμες να συνεργαστούν με τις έρευνες.

Ενώ ο Άμπε έχει εντάξει στις πολιτικές του για την τόνωση της ανάπτυξης τα προγράμματα "Womenomics" για τη μεγαλύτερη συμμετοχή κινητοποίηση των γυναικών στον εργασιακό στίβο, συνεχίζουν να υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των φύλων στις εταιρίες και την πολιτική ζωή.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

11917418

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν θα παραστεί στη δεξίωση που θα παραθέσει ο ομοσπονδιακός πρόεδρος προς τιμήν του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – Η δεξίωση προκαλεί αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο της χώρας 

20076365

Η Γερμανίδα καγκελάριος άσκησε κριτική για τον χειρισμό της μετάθεσης του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος καθαιρέθηκε από τη θέση του μετά τις απόψεις που εξέφρασε για τις κκινητοποιήσεις των ακριοδεξιών στην πόλη Κέμνιτς

rosenstein

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης υπέβαλε προφορικά την παραίτησή του στον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης – Ήταν ο αρμόδιος για την επίβλεψη της έρευνας για τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές 

1
salvini__8_

Το αντιμεταναστευτικό διάταγμα που εξέδωσε η κυβέρνηση της Ιταλίας διευκολύνει τις διαδικασίες απέλασης μεταναστών και απαγορεύει να τους απονεμηθεί η Ιταλική ιθαγένεια – Πολλές επικρίσεις για τις προβλέψεις του διατάγματος που πρέπει να εγκριθεί μέσα σε 60 ημέρες

4