Ιταλία: Εκφόβισαν δημοτικό σύμβουλο -Του έστειλαν επιστολή με απόσπασμα από την τραγωδία «Αγαμέμνων»

carabinieri

Ο δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για δημόσια έργα, αποκάλυψε σκάνδαλο δωροδοκιών στην Κάτω Ιταλία – Του έστειλαν απειλητική επιστολή με απόσπασμα από την τραγωδία «Αγαμέμνων» του Αισχύλου

Απειλητική επιστολή στα αρχαία ελληνικά έλαβε ο δημοτικός σύμβουλος Αουστάτσιο Μπούστο, υπεύθυνος για τα δημόσια έργα της περιοχής Ακουαβίβα Ντέλλε Φόντι, στην Κάτω Ιταλία.

Ο Μπούστο είχε αποκαλύψει πριν τρία χρόνια ένα σκάνδαλο δωροδοκιών σε τρεις δήμους της περιοχής του, στην περιφέρεια της Απουλίας. Η σχετική δικαστική έρευνα οδήγησε σε δώδεκα συλλήψεις.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ο δημοτικός σύμβουλος θα κληθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών για να επαναλάβει τις κατηγορίες.

Όμως, λίγες ημέρες πριν, έλαβε επιστολή αγνώστων, που περιείχε απόσπασμα της τραγωδίας του Αισχύλου «Αγαμέμνων» στα αρχαία ελληνικά. Το απόσπασμα αναφέρεται στο πρόσωπο του Πάριδος, που είναι και το όνομα του γιου του δημοτικού συμβούλου. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι στόχος της επιστολής ήταν, κατά πάσα πιθανότητα, να τον πείσουν να ανασκευάσει τις δηλώσεις του.

Ο δημοτικός σύμβουλος, πάντως, δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica ότι δεν θα αλλάξει την κατάθεσή του και ότι κανείς δεν θα μπορέσει να τον εκφοβίσει.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

NSpsGQ5y

Ο Βούτσιτς έλαβε την απόφαση για αποφυλάκιση διαδηλωτών μετά από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μαθητές της Γ' Λυκείου, σχολείου του Βελιγραδίου, έξω από την αστυνομική διεύθυνση, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος συμμαθητής τους