Μόσχα σε Τραμπ: Αν τα όπλα σας ήταν έξυπνα, θα στόχευαν τρομοκράτες

Μόσχα σε Τραμπ: Αν τα όπλα σας ήταν έξυπνα, θα στόχευαν τρομοκράτες

zakharova
Μόλις λίγα λεπτά μετά το τουίτ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που προειδοποίησε τη Ρωσία ότι είναι θέμα χρόνου ένα αμερικανικό στρατιωτικό χτύπημα στη Συρία, η Μόσχα απάντησε. «Αν τα όπλα ήταν έξυπνα, θα στόχευαν τρομοκράτες» απάντησε στον Ντόναλντ Τραμπ η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ρωσία έσπευσε να υπερασπιστεί το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ.

«Οι αμερικανικοί πύραυλοι θα πρέπει να στοχεύσουν τους «τρομοκράτες» κι όχι τη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι έξυπνοι πύραυλοι, στους οποίους αναφέρθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑμπορεί να καταστρέψουν όλα τα στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Πληροφορήθηκαν οι ειδικοί του ΟΑΧΟ [του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων] ότι τώρα έξυπνοι πύραυλοι θα καταστρέψουν όλα τα στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στο πεδίο; Ή μήπως η όλη ιδέα είναι να καλύψουμε γρήγορα την πρόκληση με έξυπνους πυραύλους ώστε οι διεθνείς ειδικοί να μην έχουν τίποτα να εξετάσουν ως στοιχεία;» έγραψε η Ζαχάροβα στο Facebook.

Οι απειλές του Αμερικανού προέδρου έρχονται λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Γάλλου ομολόγου του ότι στο ίδιο μήκος κύματος με τις ΗΠΑ βαδίζει και η Γαλλία μετά την επίθεση με χημικά κατά αμάχων στη Ντούμα της Συρίας. Ντόναλντ Τραμπ και Εμανουέλ Μακρόν υψώνουν το ανάστημά τους για τις θηριωδίες που διαπράττονται στη χώρα του Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Απαιτείται «ισχυρή αντίδραση» από τη διεθνή κοινότητα», διαμηνύουν Τραμπ και Μακρόν.Η Γαλλία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με Βρετανία και ΗΠΑ για τις επόμενες κινήσεις, όπως σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Διαβάστε τι έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Κλείσιμο
«Οι έξυπνοι πύραυλοι θα έπρεπε να κατευθύνονται εναντίον τρομοκρατών όχι προς τη νόμιμη κυβέρνηση (σσ. της Συρίας) που έχει αφιερώσει αρκετά χρόνια για να καταπολεμήσει τη διεθνή τρομοκρατία που δραστηριοποιείται εντός των συνόρων της» υπογράμμισε η Μαρία Ζαχάροβα. 

Σχεδόν ταυτόχρονα με την αντίδραση της Μόσχας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανήλθε στο τουίτερ και σχολίασε ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας είναι τώρα στο χειρότερο σημείο από ποτέ, ακόμη και από τηνεποχή του Ψυχρού Πολέμου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης