Τραγωδία στην Αλγερία: Συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος - Τουλάχιστον 257 νεκροί

Τραγωδία στην Αλγερία: Συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος - Τουλάχιστον 257 νεκροί

Το Ilyushin Il-76 κατέπεσε λίγο μετά την απογείωσή του από την αεροπορική βάση του Μπούφαρικ, περίπου 30 χλμ από το Αλγέρι - Μετέφερε στρατιώτες στην πόλη Μπεϊσάρ 

algeria_makett1
Ένα αλγερινό στρατιωτικό αεροσκάφος Ιλιούσιν - 76 συνετρίβη την Τετάρτη περίπου 30 χλμ από το Αλγέρι, κοντά στην πόλη Μπλίντα, στην επαρχία Μπουφάρικ.  μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Κατά τη συντριβή σκοτώθηκαν τουλάχιστον 257 άτομα στην Αλγερία, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Ο αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει προοδευτικά. Νωρίτερα, ο  ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός Ennahar είχε κάνει λόγο για 247 νεκρούς, ενώ ο αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει συνεχώς. 

Όπως μεταδίδει το Al Arabiya, το αεροσκάφος συνετρίβη λίγη ώρα μετά από την απογείωση του από το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μπούφαρικ, το οποίο αποτελεί βάση της Αλγερινής Αεροπορίας.

Τα βίντεο που ανέβασαν στο διαδίκτυο αυτόπτες μάρτυρες δείχνουν μαύρο καπνό να υψώνεται κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο και ένα πλήθος αξιωματούχων ασφαλείας και άλλων προσώπων να βρίσκεται κοντά στον τόπο της συντριβής. Πίσω από τα δέντρα διακρίνεται η ουρά του αεροσκάφους.



Κλείσιμο
Τις πρώτες ώρες μετά τη συντριβή, τοπικά  μέσα ενημέρωσης και αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για πολλούς νεκρούς. Ωστόσο οι πληροφορίες σχετικά με τον ακριβή αριθμό των θυμάτων ήταν συγκεχυμένες. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στο αεροσκάφος επέβαιναν τουλάχιστον 100 άνθρωποι, ενώ το Al Arabiya, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές, κάνει λόγο για 200 νεκρούς.

Τουλάχιστον 130 διασώστες των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, 14 ασθενοφόρα και 14 φορτηγά έχουν σπεύσει στο σημείο της τραγωδίας, 10 . Ωστόσο, σύμφωνα με πηγή του Al Arabiya δεν φαίνονται να υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του αεροσκάφους, που είχε προορισμό την πόλη Μπεϊσάρ στα νοτιοδυτικά της χώρας.




Υπενθυμίζεται ότι πριν από τέσσερα χρόνια σημειώθηκε μια παρόμοια τραγωδία στην Αλγερία, όταν ένα στρατιωτικό σκάφος  Hercules C-130 συνετρίβη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 76 άτομα. Το αεροσκάφος είχε καταπέσει τότε κοντά στο αεροδρόμιο της Κωνσταντίνης.







البليدة: سقوط طائرة عسكرية بالقرب من مطار بوفاريك


البليدة: فيديو حصري لسقوط الطائرة العسكرية بالقرب من مطار بوفاريك


Δείτε βίντεο: Αλγερία: Συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος - Αναφορές για εκατόμβη νεκρών
Αλγερία: Συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος - Αναφορές για εκατόμβη νεκρών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης