Μαραθώνια κατάθεση Ζούκερμπεργκ στο αμερικανικό Κογκρέσο

Μαραθώνια κατάθεση Ζούκερμπεργκ στο αμερικανικό Κογκρέσο

Οι απαντήσεις του ιδρυτή του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης  στα ερωτήματα των Αμερικανών γερουσιαστών για τη μεγάλη υπόθεση της Cambridge Analytica

zucker_mak1
Με διαδηλωτές εκτός και την αγωνία, μαζί με το ενδιαφέρον, να χτυπά «κόκκινο» εντός της αίθουσας, ξεκίνησε η απολογία του προσώπου που σχεδόν μονοπωλεί την επικαιρότητα τις τελευταίες εβδομάδες, του mister Facebook Μαρκ Ζούκερμπεγκ στο αμερικανικό Κογκρέσο, για το σκάνδαλο της διαρροής δεδομένων χρηστών στην Cambridge Analytica.

Τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ «υποδέχθηκαν» δεκάδες διαδηλωτές, οι οποίοι σήκωσαν πλακάτ με μηνύματα για την προστασία των λογαριασμών τους και των προσωπικών τους δεδομένων.

Ο CEO του Facebook αφίχθη στο αμερικανικό Κογκρέσο υπό το καθεστώς αυστηρής φρούρησης, ενώ δεκάδες δημοσιογράφοι τον περίμεναν εντός της αίθουσας. Κατά την άφιξή του, ήταν εμφανώς αγχωμένος, καθώς εμφανιζόταν για πρώτη φορά ενώπιον της αμερικανικής ηγεσίας, τα μέλη της οποίας θα θέσουν τα ερωτήματά τους σε μία διαδικασία που θα διαρκέσει δύο ημέρες.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ ζήτησε προσωπικά και επίσημα συγγνώμη στην κατάθεσή του στο Κογκρέσο για τα λάθη στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης και για την πολιτική χειραγώγηση.

«Είναι προφανές σήμερα ότι δεν έχουμε κάνει αρκετά για να αποτρέψουμε αυτά τα εργαλεία να χρησιμοποιούνται λανθασμένα (…) Δεν λάβαμε ένα μεγάλο μέρος των ευθυνών μας και αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος. Ήταν λάθος μου και λυπάμαι», είπε, εν μέσω της αναταραχής από το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων στην εταιρεία Cambridge Analytica.

«Θα χρειαστεί χρόνος για να κάνουμε όλες τις απαραίτητες αλλαγές» για να περιορίσουμε αυτές τις λανθασμένες χρήσεις», πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Ο νεαρός δισεκατομμυριούχος καταθέτει ενώπιων αμερικανών βουλευτών κατά τη διάρκεια ακροάσεων που άρχισαν σήμερα και θα συνεχιστούν αύριο. Σκοπός αυτών είναι να καθοριστεί πώς τα δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook κατέληξαν στα χέρια της Cambridge Analytica.

Ακολουθεί live μετάδοση από τη διαδικασία απολογίας του Μαρκ Ζούκερμπεργκ:

WATCH LIVE: Facebook CEO Mark Zuckerberg testifies before Senate on user data
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης