Βίντεο: Ιδιωτική συνάντηση του Ζούκερμπεργκ με μέλη του Κογκρέσου - Τι θα πει στην απολογία του

Βίντεο: Ιδιωτική συνάντηση του Ζούκερμπεργκ με μέλη του Κογκρέσου - Τι θα πει στην απολογία του

O νεαρός δισεκατομμυριούχος αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του Κογκρέσου, τονίζοντας σε υπόμνημα ότι το Facebook δεν έκανε όσα έπρεπε για να αποτρέψει τα εργαλεία του να χρησιμοποιηθούν για φαύλους σκοπούς

19356452
Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη από τους 87 εκατομμύρια χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης για τη διαρροή των δεδομένων του στ πλαίσιο του σκανδάλου Cambridge Analytica, απολογούμενος για το γεγονός ότι δεν έκανε όσα έπρεπε για να προστατεύσει την ιδιωτικότητά τους.

Σήμερα είχε ιδιωτική συνάντηση με τους επικεφαλής των επιτροπών του Κογκρέσου, πριν τις δύο ακροάσεις την Τρίτη και την Τετάρτη. 

O νεαρός δισεκατομμυριούχος αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του Κογκρέσου, τονίζοντας σε υπόμνημα ότι το Facebook δεν έκανε όσα έπρεπε για να αποτρέψει τα εργαλεία του να χρησιμοποιηθούν για φαύλους σκοπούς.

Στην εισαγωγική τοποθέτησή του που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, πριν από την ακρόασή του στο Κογκρέσο, αναφέρει ότι θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του κοινού στην εταιρεία του.

Η εταιρεία του βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα στον απόηχο της χειρότερης διαρροής δεδομένων στην ιστορία, μετά την αποκάλυψη ότι η Cambridge Analytica, μία εταιρεία δεδομένων προσκείμενη στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ συγκέντρωσε προσωπικές πληροφορίες 87 εκατ. χρηστών του Facebook, προκειμένου να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Κλείσιμο
Στο υπόμνημα, το οποίο αποκαλύφθηκε από την Επιτροπή Ενέργειας Εμπορίου, και το οποίο αναμένεται να μεταβιβάσει την Τετάρτη, ο Ζούκερμπεργκ απολογείται για fake news στην πλατφόρμα του, ομιλίες μίσους, έλλειψη ιδιωτικών δεδομένων και ξένους «δακτύλους» στις εκλογές του 2016.

«Δεν είχαμε μία αρκετά ευρεία εικόνα της ευθύνης μας και αυτό ήταν ένα τεράστιο λάθος. Ήταν δικό μου λάθος και ζητώ συγγνώμη. Εγώ ξεκίνησα το Facebook, εγώ το "τρέχω" και είμαι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει εκεί», αναφέρει ο Ζούκερμπεργκ.

Σήμερα είχε ιδιωτική συνάντηση με τους επικεφαλής των επιτροπών του Κογκρέσου, πριν τις δύο ακροάσεις την Τρίτη και την Τετάρτη.

Μεταξύ άλλων, ο ιδρυτής του Facebook αναμένεται να ερωτηθεί και για την χρήση των αμερικανικών social media από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του 2016, ένα ζήτημα για το οποίο έχουν ξεκινήσει έρευνες για ρωσική παρέμβαση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης