Ψυχρός Πόλεμος: Κλιμακώνει με νέα μέτρα κατά της Μόσχας η Ουάσιγκτον

Ψυχρός Πόλεμος: Κλιμακώνει με νέα μέτρα κατά της Μόσχας η Ουάσιγκτον

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι «η Ρωσία δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως το θύμα» στην υπόθεση Σκριπάλ, αντιδρώντας στην απέλαση των 60 Αμερικανών διπλωματών  και στο κλείσιμο του προξενείου στην Αγία Πετρούπολη

000usa
Τη λήψη πρόσθετων μέτρων κατά της Μόσχας, μετά την απέλαση των 60 Αμερικανών διπλωματών και στο κλείσιμο του αμερικανικού προξενείου στην Αγία Πετρούπολη, ανακοίνωσε η Ουάσιγκτον.

Λίγες ώρες μετά την αντίδραση της Ρωσίας στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «μπορεί να αποφασίσουν επιπρόσθετα μέτρα», τονίζοντας σε αυστηρό ύφος, ότι η Μόσχα «δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως θύμα» στην υπόθεση της επίθεσης με νευροπαραλυτικό παράγοντα στο Ρώσο πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και στην κόρη του, στην πόλη Σάλσμπερι της Βρετανίας. «Οι κινήσεις μας καθοδηγούνται αποκλειστικά από την υπόθεση της δηλητηρίασης», δήλωσε η Heather Nauert.

Η υπόθεση εξελίσσεται σε αμερικανο-ρωσική διαμάχη, θυμίζοντας έντονα την εποχή του Ψυχρού Πολέμου των περασμένων δεκαετιών, γεγονός που αναγνωρίστηκε και από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, με την Γ.Γ. Αντόνιο Γκουτέρες, να ανακοινώνει τη λήψη έκτακτων μέτρων προφύλαξης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης