Στα πρόθυρα Ψυχρού Πολέμου: Η Ρωσία απέλασε 60 Αμερικανούς διπλωμάτες

Στα πρόθυρα Ψυχρού Πολέμου: Η Ρωσία απέλασε 60 Αμερικανούς διπλωμάτες

Η απάντηση της Μόσχας μετά την απέλαση ισάριθμων Ρώσων διπλωματών από την Ουάσιγκτον - Κλείνει και το αμερικανικό προξενείο στην Αγία Πετρούπολη - Απειλεί με περαιτέρω μέτρα η Ουάσιγκτον

000aaputin-trump
Την απέλαση 60 Αμερικανών διπλωματών και το κλείσιμο του προξενείου των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αγία Πετρούπολη ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ως απάντηση στην αποπομπή ισάριθμων Ρώσων διπλωματών από την Ουάσιγκτον πριν από λίγα 24ωρα.

Η ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών κατηγορεί ευθέως τη Μόσχα για την επίθεση με νευροπαραλυτικό παράγοντα στον Ρώσο πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του Γιούλια, στο Σάλσμπερι της Βρετανίας.

Τελευταία κίνηση της Ουάσιγκτον ήταν η απέλαση 60 Ρώσων διπλωματών και το κλείσιμο ενός ρωσικού προξενείου, προκαλώντας την αντίδραση της Μόσχας, η οποία απάντησε με το ίδιο νόμισμα.

Την προηγουμένη, το Κρεμλίνο είχε ξεκινήσει την αντεπίθεσή του, αντιστρέφοντας της κατηγορίες, καθώς ο εκπρόσωπος της ρωσικής ηγεσίας έκανε λόγο για πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους οι ρωσικές αρχές, σύμφωνα με τις οποίες πίσω από την επίθεση στον Σκριπάλ και την κόρη του, κρύβονται αμερικανικές και βρετανικές υπηρεσίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης