Η Μαλάλα ξανά στο Πακιστάν: «Αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»

Η Μαλάλα ξανά στο Πακιστάν: «Αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»

Η 20χρονη ακτιβίστρια που είναι κάτοχος Νόμπελ Ειρήνης επέστρεψε στην πατρίδα της για πρώτη φορά από τότε που οι Ταλιμπάν την πυροβόλησαν στο κεφάλι

malalalala
«Αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», αναφώνησε η Μαλάλα Γιουσαφζάι στην ομιλία που εκφώνησε σήμερα από την πατρίδα της, το Πακιστάν, όπου επέστρεψε σήμερα για πρώτη φορά μετά την επίθεσή που δέχτηκε από τους Ταλιμπάν το 2012.

Η ακτιβίστρια που αγωνίζεται απ' όταν ήταν έφηβη για το δικαίωμα των κοριτσιών της χώρας της στη μόρφωση, γύρισε σπίτι μετά από έξι ολόκληρα χρόνια και δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα χαράς και συγκίνησης που αυλάκωναν το πρόσωπό της καθ' όλη τη διάρκεια της ομιλίας της.

Η νεαρή κοπέλα, που έχει βραβευθεί με Νόμπελ Ειρήνης για το έργο της, συνοδευόταν στο ταξίδι της από τον πατέρα και τον μικρότερο αδερφό της. Λίγη ώρα μετά την άφιξή της στο Ισλαμαμπάντ, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας και στη συνέχεια εκφώνησε μία ομιλία που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Κλαίγοντας, η 20χρονη - που σήμερα σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης - είπε ότι δεν θα εγκατέλειπε ποτέ το Πακιστάν αν περνούσε από το χέρι της.

«Εδώ και πέντε χρόνια ονειρεύομαι τη στιγμή που θα ξαναπατήσω το πόδι μου στην πατρίδα μου. Είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου, ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι συμβαίνει», είπε στην ομιλία της εμφανώς συγκινημένη η Μαλάλα.

Η τετραήμερη επίσκεψη της νεαρής ακτιβίστριας στο Πακιστάν γίνεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, για ευνόητους λόγους, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε ότι η Μαλάλα δεν θα ταξιδέψει τελικά στο χωριό της, αφού κρίθηκε ότι δεν είναι ακόμα ασφαλές για εκείνη να βρεθεί εκεί.

Malala Yousafzai speech in Islamabad
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης