Εμπρησμό από εφήβους για τη φωτιά που σκότωσε 64 στη Ρωσία καταγγέλλει η μάνατζερ του εμπορικού κέντρου

kemerovo-fir-1

Όπως είπε ένα μήνα πριν τη φωτιά μια ομάδα ατόμων ηλικίας από 17 έως 27 ετών εκδιώχθηκαν από το εμπορικό κέντρο επειδή παρενοχλούσαν τους υπόλοιπους επισκέπτες

Τη δική της εκδοχή για την αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά από την οποία έχασαν τη ζωή τους 64 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους πάνω από 40 παιδιά, έδωσε στο δικαστήριο η μάνατζερ της εταιρείας που νοικιάζει τους δύο τελευταίους ορόφους του εμπορικού κέντρο που έγιναν παγίδα θανάτου στην πόλη Κεμέροβο.

Η Ναζέντα Σούντενοκ υποστήριξε ότι η φωτιά ήταν αποτέλεσμα «εμπρησμού».

Κατά την ίδια τη φωτιά έβαλαν έφηβοι διαφόρων εθνικοτήτων «δεν μπορώ να πω ποιας ακριβώς, αλλά είχαν μαύρα γένια όπως αυτά που έχουν Τσετσένοι και Καυκάσιοι».

Όπως είπε ένα μήνα πριν τη φωτιά μια ομάδα ατόμων ηλικίας από 17 έως 27 ετών εκδιώχθηκαν από το εμπορικό κέντρο επειδή παρενοχλούσαν τους υπόλοιπους επισκέπτες.

«Ο ένας από αυτούς έμοιαζε με Ρομά και μπορώ να τον περιγράψω» συνέχισε τους ισχυρισμούς της.

Η Σούντενοκ, η οποία είναι ένα από τα πέντε άτομα που έχουν συλληφθεί για την ανείπωτη αυτή τραγωδία, αρνήθηκε ότι οι πόρτες του κινηματογράφου του εμπορικού κέντρου ήταν κλειδωμένες ή ότι το σύστημα πυρασφάλειας ήταν χαλασμένο.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι όπως είπαν στον Βλαντιμίρ Πούτιν οι επικεφαλής της ομάδας που ερευνά την υπόθεση, η βασική εκδοχή πρόκλησης της πυρκαγίας ήταν αυτή του βραχυκυκλώματος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

radiation

Αυτή είναι η εικασία περιφερειακών ερευνητών, για έναν εκ των γιατρών που περιέθαλψαν θύματα της έκρηξης στη στατιωτική βάση έξω από το Αρχάνγκελσκ - Εντοπίστηκαν ίχνη του ισότοπου Καίσιο-137 στον μυικό ιστό του