Αποκάλυψη: Ο στρατός των ΗΠΑ θα πληρώσει τελικά το τείχος του Τραμπ με το Μεξικό;

Αποκάλυψη: Ο στρατός των ΗΠΑ θα πληρώσει τελικά το τείχος του Τραμπ με το Μεξικό;

Η συζήτηση όπου ο Τραμπ φέρεται να είπε ότι, για να κτιστεί το τείχος,θα χρειαστεί να ληφθούν χρήματα από το ταμείο του αμερικανικού στρατού, έγινε την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με το CNN

etyjhrtj
ΗΠΑ: Ο αμερικανικός στρατός θα πληρώσει το λογαριασμό για να κτιστεί το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού;


O Tραμπ ήταν ξεκάθαρος από την αρχή. O Μεξικανός πρόεδρος, Ενρίκε Πένια Νιέτο θα πλήρωνε τον λογαριασμό για το τείχος που κτίζει στα σύνορα των δύο χωρών. Τις τελευταίες ώρες όμως, τα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το κόστος θα επωμιστεί ο αμερικανικός στρατός...

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος έριξε την ιδέα στο... τραπέζι σε συζήτηση που είχε με συμβούλους του, όπως επιβεβαίωσαν δύο πηγές στο αμερικανικό δίκτυο CNN.

Κλείσιμο
Η συζήτηση όπου ο Τραμπ φέρεται να είπε ότι, για να κτιστεί το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού,θα χρειαστεί να ληφθούν χρήματα από το ταμείο του στρατού των ΗΠΑ έγινε την περασμένη εβδομάδα, γράφει το αμερικανικό δίκτυο. Προσθέτει επίσης πως,ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, ήταν ένας εξ αυτών που συμμετείχαν στη συζήτηση.

Η ιδέα αυτή, όπως σχολιάζει το CNN, είναι η ύστατη προσπάθεια του Αμερικανού προέδρου να βρει έναν τρόπο για να χτίσει το τείχος που υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του, καθώς το Μεξικό έχει ήδη απορρίψει την πρότασή του να επιβαρυνθεί με την χρηματοδότηση της κατασκευής του.

Υπενθυμίζεται ότι, η κυβέρνηση της Ουάσινγκτον είχε αναθέσει σε τέσσερις κατασκευαστικές εταιρείες την δημιουργία πρωτότυπων από σκυρόδεμα του τείχους που θέλει να κατασκευαστεί κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή υπηρεσία Τελωνείων και Φύλαξης των Συνόρων. Το κόστος του τείχους υπολογίζεται σε 500.000 δολάρια.

Τα πρωτότυπα του τείχους έχουν ύψος και πλάτος εννέα μέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για τον Τραμπ, η ανέγερση του τείχους αποτελεί προεκλογική δέσμευση με στόχο να μπει φρένο στη λαθρομετανάστευση και τη διακίνηση ναρκωτικών. Εξαρχής όμως, είχε δηλώσει ότι ο λογαριασμός θα πήγαινε στο Μεξικό, κάτι που έχει απορρίψει επανειλημμένως ο πρόεδρος της χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης