Δώδεκα νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο στον Ισημερινό

Δώδεκα νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο στον Ισημερινό

Πριν από περίπου μία εβδομάδα, η μετωπική σύγκρουση δύο λεωφορείων σε γειτονική επαρχία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 11 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 54

12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 25 τραυματίστηκαν το Σάββατο, όταν λεωφορείο ανατράπηκε σε δρόμο της παραθαλάσσιας επαρχίας Μαναμπί, στο δυτικό τμήμα του Ισημερινού, ανακοίνωσε το κέντρο άμεσης βοήθειας της χώρας των Άνδεων.

«Προς το παρόν, υπάρχουν 25 τραυματίες (...) ενώ (άλλοι) 12 άνθρωποι απεβίωσαν εξαιτίας του δυστυχήματος λεωφορείου του περιφερειακού συστήματος (υπεραστικών) συγκοινωνιών», ανέφερε το ECU-911, το κέντρο άμεσης βοήθειας του Ισημερινού, σε ανακοίνωσή του.

Το δυστύχημα σημειώθηκε περί τις 14:00 (21:00 ώρα Ελλάδας) στον δρόμο Χιπιχάπα, διευκρίνισε η Επιτροπή Μεταφορών του Ισημερινού.

Τα τροχαία δυστυχήματα φιγουράρουν ανάμεσα στις σημαντικότερες αιτίες θανάτων στον Ισημερινό.

Πριν από περίπου μία εβδομάδα, η μετωπική σύγκρουση δύο λεωφορείων σε γειτονική επαρχία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 11 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 54.

Το 96% των τροχαίων στον Ισημερινό οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος -απειρία των οδηγών, στην πλειονότητα των περιπτώσεων- κατά μια οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των χρηστών του οδικού δικτύου, τη Justicia Vial («Δικαιοσύνη στους αυτοκινητόδρομους»).

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Elias

ΕΊΜΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΣΕ ΠΟΎΛΜΑΝ, ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ 32 ΣΧΕΔΌΝ ΧΡΌΝΙΑ. ΕΊΝΑΙ ΦΟΒΕΡΌ ΤΟ ΠΩΣ ΟΔΗΓΟΎΝ ΓΕΝΙΚΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ. ΤΡΟΜΆΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΌΠΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΎΝ ΤΑ ΙΧ, ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΜΕΓΆΛΟ ΜΈΡΟΣ ΤΩΝ ΤΑΧΙ. ΠΌΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΡΩΤΏ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ "ΑΝ ΤΟ ΠΉΡΑΝΕ Η ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΏΣΑΝΕ ΤΟ ΔΊΠΛΩΜΑ". ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΕΓΏ, ΠΡΟΣΠΑΘΏ ΝΑ ΟΔΗΓΩ ΑΜΥΝΤΙΚΆ ΚΑΙ ΑΣ ΜΕ ΦΩΝΆΖΟΥΝ "ΑΡΓΟ ΟΔΗΓΌ". ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΛΆΤΕΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΟΥΝ 1 ΑΠΛΉ ΛΕΠΤΟΜΈΡΕΙΑ, Η ΖΩΉ ΤΟΥΣ ΕΊΝΑΙ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΊΜΑΙ ΗΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΚΆΝΩ, ΓΙΑΤΊ ΟΙ ΆΛΛΟΙ ΓΎΡΩ ΜΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ.... ΔΕΝ ΘΈΛΕΙ ΠΟΛΎ ΤΟ 17-18 ΤΟΝΩΝ ΚΑΙ 12,13 ΜΈΤΡΑ ΠΟΎΛΜΑΝ, ΝΑ ΦΎΓΕΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΔΡΌΜΟ. ΜΕΡΙΚΆ ΔΈΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ, ΕΊΝΑΙ ΑΡΚΕΤΆ. 1ας ΛΆΘΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ Η ΤΟΥ ΜΉΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΎΛΜΑΝ ΚΑΙ "ΓΕΙΆ ΣΑΣ". ΤΌΣΟ ΑΠΛΆ, ΤΌΣΟ ΕΎΚΟΛΑ. ΚΑΙ ΑΝ "ΑΡΧΊΣΕΙ" ΤΟ ΚΑΚΌ, ΛΌΓΩ ΔΙΑΣΤΆΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΆΡΟΥΣ ΕΆΝ ΔΕΝ ΕΊΣΑΙ ΜΌΝΙΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΑΚΌ", ΔΎΣΚΟΛΑ "ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ" ΤΟ ΛΆΘΟΣ, ΌΣΗ ΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΈΧΕΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

elephant

Στην έκθεση τονίζεται η ανάγκη λήψης μέτρων καθώς υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τον «καταστροφικό» αντίκτυπο που είχε το παράνομο εμπόριο άγριας πανίδας στο περιβάλλον σε παγκόσμιο επίπεδο

yoga_ball1

Ο αναισθησιολόγος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της συζύγου του και της 16χρονης κόρης του, βάζοντας μονοξείδιο του άνθρακα σε μπάλα γιόγκα – Άφησε την μπάλα στο αυτοκίνητο και τις σκότωσε 

KSSE

«Κουραστήκαμε να είμαστε τα αγοράκια και τα κοριτσάκια που τα μαλώνουν. Σκεφτόμαστε να αποχωρήσουμε από το Συμβούλιο της Ευρώπης» είπε η Βαλεντίνα Ματβιένκο απευθυνόμενη στην πρόεδρο της ΚΣΣΕ