Κίνα: Αν οι ΗΠΑ ξεκινήσουν εμπορικό πόλεμο, θα «πολεμήσουμε» μέχρι τέλους

Κίνα: Αν οι ΗΠΑ ξεκινήσουν εμπορικό πόλεμο, θα «πολεμήσουμε» μέχρι τέλους

Θα υπερασπιστούμε τα νόμιμα συμφέροντά μας, προειδοποιεί η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον που χαρακτηρίζει μη συνετή την απόφαση του Αμερικανού προέδρου

Η Κίνα είναι "βαθύτατα απογοητευμένη" από την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει εμπορικές κυρώσεις στο Πεκίνο αλλά δεν πρόκειται να υποχωρήσει από έναν εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, διαμήνυσε απόψε η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.

"Αν οι ΗΠΑ ξεκινούσαν έναν εμπορικό πόλεμο, η Κίνα θα πολεμούσε μέχρι τέλους για να υπερασπιστεί τα δικά της νόμιμα συμφέροντα με όλα τα απαραίτητα μέτρα", τονίζεται στην ανακοίνωση της πρεσβείας.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε ένα μνημόνιο που προβλέπει την επιβολή δασμών ύψους έως και 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κινεζικά προϊόντα και κάλεσε το υπουργείο Οικονομικών να προτείνει μέτρα για τον περιορισμό των κινεζικών επενδύσεων στις ΗΠΑ.

"Καλούμε τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν την απόφασή τους, να λάβουν συνετές αποφάσεις και να αποφύγουν να θέσουν σε κίνδυνο τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ", σημειώνει η πρεσβεία στην ανακοίνωσή της.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης